Νέα Σελήνη στο Ζυγό - Κατάκτηση της Ισορροπίας και Ορθών Σχέσεων

Η Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις 28 του μήνα ώρα 21:26 στις 5.20 μοίρες του Ζυγού, και έχει ωροσκόπο στις 25.34 του Ταύρου.


Η έμφαση των επόμενων 14άρων ημερών δίνεται από το Σύμπαν στις σχέσεις από τη μια, και στην πραγμάτωση της εσωτερικής μας ισορροπίας από την άλλη. Αποκορύφωμα των αποτελεσμάτων ή επιτεύξεων μας ως προς αυτά τα ζητήματα, θα αποτελέσει η επερχόμενη Πανσέληνος της 14ης Οκτωβρίου.

Η τελική όμως διάρκεια της επιρροής της παρούσης Νέας Σελήνης θα διαρκέσει μέχρι την επερχόμενη Νέα Σελήνη στις 28 Οκτωβρίου, όπου και τα πιόνια θα στηθούν στην σκακιέρα του συλλογικού διαφορετικά, θέτοντας μας αντιμέτωπους με την εκκίνηση μιας νέας επόμενης πρόκλησης, που ο καθένας μας θα πρέπει να διευθετήσει. Ανάλογα τις γενέθλιες συνθήκες του αστρολογικού μας χάρτη λοιπόν, και το βαθμό συνειδητότητας μας, είτε κατευθύνουμε αυτές τις ενέργειες, είτε μας κατευθύνουν, όπως και γίνεται πάντοτε άλλωστε …

Η παρούσα Νέα Σελήνη μας προτάσσει κατ’ αρχήν να σταθούμε γερά στα πόδια μας. Πάνω σε αυτή τη βάση, να καταφέρουμε να βιώσουμε τη χαρά της ζωής μέσα από δημιουργικά κανάλια έκφρασης, αλλά και μέσα από τις  σχέσεις μας.

Το στοίχημα της είναι να κερδίσουμε την ισορροπία και τη γαλήνη μας, αναγνωρίζοντας πως ανάμεσα στην τραμπάλα της διτόττητας, (του καλού-κακού, όμορφου-άσχημου, μαύρου-άσπρου, μέρας-νύχτας κλπ) αυτό που μετρά, δεν είναι να βρισκόμαστε στο ένα μόνο άκρο της πλάστιγγας, αλλά να συνειδητοποιήσουμε πως όλα έχουν τη θέση τους στη ζωή μας όπως και στα πάντα, και πως μέσα από αυτό το τραμπάλισμα προχωρά η εξέλιξη.

Με την κατανόηση του «όλα καλώς καμωμένα» κερδίζεται η γαλήνη ψυχής. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Γιατί μέσα από την τριβή των άκρων, παράγεται πάντα έργο.

Εξάλλου τα φαινόμενα της Νέας Σελήνης και Πανσελήνου πραγματοποιούμενα στον Παρορμητικό Σταυρό (Κριό, Ζυγό, Καρκίνο και Αιγόκερο,) ανέκαθεν αποτελούσαν παράγοντες που ρυθμίζουν τους βασικούς πυλώνες τις ζωής μας: Ο Κριός στα Νέα Ξεκινήματα και την Δράση, ο Ζυγός στις Σχέσεις και την Ισορροπία, ο Καρκίνος στην Οικογένεια, την Ασφάλεια και την Οικειότητα, και ο Αιγόκερος στην Καριέρα ή αλλιώς τις Φιλοδοξίες. Και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και όσων αφορούν το self image γενικότερα στις τάξεις της εξέλιξης.

Ξεκινάμε με την αντιπαράθεση του φαινομένου με τον Χείρωνα, το βάρος της οποίας πέφτει στις ρίζες μας, στην οικογένεια, και στον ιδιωτικό χώρο μας. Εκεί θα προκύψουν ζητήματα μέσα από τα οποία θα μαθητεύσουμε, διαχειριζόμενα όχι όμως με ένταση που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά με ορθό ζύγισμα των αντιθέτων. Η ουσία είναι να δώσουμε λύσεις και η έμφαση να δοθεί προς αυτές, και όχι στα προβλήματα που ενώ σκάσαν τώρα, προέρχονται από το παρελθόν γιατί αυτό ούτως ή άλλως πέρασε, και δεν αλλάζει. Τώρα τι κάνουμε είναι το ζητούμενο….

Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τα σημερινά λάθη, και μόνο η κατανόηση αυτή οδηγεί και στην κατανόηση και «των άλλων», αποδεχόμενοι τη διαφορετική θέση που έχουν αλλά και πάντα θα έχουν σε όσα ζητήματα προκύπτουν. Αυτό που χρειάζεται είναι η δίκαιη λύση, μια λύση που να εξυπηρετεί εκατέρωθεν, χωρίς να βρισκόμαστε ριγμένοι ή θιγμένοι εμείς, αλλά ούτε όμως και οι άλλοι…

Με τη δυσαρμονία του Ερμή αγκαλιά με την Αφροδίτη στο Ζυγό, με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο, μέσα σε παθιασμένες, εμμονικές σχέσεις, χρειάζεται να εντοπίσουμε τη βάση των προβλημάτων τους. Αφορά σίγουρα κάποιου είδους εξουσία επάνω μας (με πηγή σε έναν δερβένακα που έχουμε στο κεφάλι μας) που όσο παραμένουμε αδύναμοι, μη δίδοντας στον εαυτό μας την αξία που του αναλογεί, θα είμαστε υπό το μόνιμο ζυγό τέτοιων επαφών – σχέσεων. Μας αρέσει; Γιατί αποδεχόμενοι μόνιμα τέτοια καθεστώτα, ποτέ δεν θα γνωρίσουμε σε αυτές τις σχέσεις την ισοτιμία και το σεβασμό, αν πρώτα δεν σεβαστούμε εμείς τον εαυτό μας, ώστε στη συνέχεια να φερθούμε και ανάλογα….

Η μόνη διαχείριση της όψης που θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος μας, αφορά τη βίωση μεν σχέσεων έντασης και πάθους, οι οποίες και μας συναρπάζουν, που όμως νιώθουμε να μας αναγεννούν, χωρίς να μας απομυζούν και να αισθανόμαστε δυστυχισμένοι. Σχέσεις, που μέσα από αυτές θα πεθαίνει ο παλιός τρόπος σκέψης μας και θα γεννιόμαστε κάθε μέρα καινούριοι και ανανεωμένοι, αλλά και πιο ολοκληρωμένοι αλλά αυτό για να γίνει, απαιτείται από εμάς εσωτερική δουλειά…

Βέβαια αν καταφέρουμε να διευθετήσουμε τους δεσμούς μας κατά τον περιγραφόμενο παραπάνω τρόπο έχουμε πολλές ευκολίες οι οποίες και προκύπτουν, μια και αυτό υπόσχεται η ευνοϊκή όψη της Αφροδίτης με το Δία από τον Τοξότη, που μπορεί να δώσει φτερά στα συναισθήματα μας, και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες εμπειριών.

Άλλο μελανό σημείο αφορά η συνάντηση του Δία με τη Δήμητρα, σε δυσαρμονική όμως όψη με τον Ποσειδώνα, κάνοντας μας είτε να τρέφουμε αυταπάτες όσων αφορά τις σχέσεις μας, είτε, η βαθειά πίστη και ανιδιοτελής μας αγάπη να είναι τέτοια, που να μας πηγαίνει στα ουράνια…. Ανάλογα, σε πιο επίπεδο δουλεύει ο καθένας μας…

Τέλος ο Άρης στην Παρθένο στην ακμή του 4ου οίκου μας ζητά να αναλάβουμε την ευθύνη μας στα ζητήματα του σπιτιού, αλλά και των καταστάσεων στις οποίες αισθανόμαστε οικειότητα, (κι εδώ βλέπουμε  τη συμφωνία της παρούσης όψης με την παραπάνω με τον Χείρωνα), τοποθετώντας τες σε μια νέα βάση. Διεκδικούμε λοιπόν τα θέλω μας, και εργαζόμαστε με ασφάλεια και τέτοια λογική, που να μας εξυπηρετεί όμως, χωρίς να  πλακώνει τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες μας.

* * *

Στη σύγκριση της Τροπικής Νέας Σελήνης που μόλις αναφέραμε με την Αστρική της εκδοχή, αποκομίζουμε τις εξής έξτρα πληροφορίες:


Ο Αστρικός Δίας με την Αστρική Δήμητρα παρέα, προμοτάρουν τις σχέσεις μας στην ακμή του 7ου, επικυρώνοντας δεσμούς και συνεργασίες αυτό το διάστημα, οι οποίες μάλιστα θα έχουν υπογραφές συμβολαίων και επίσημη χροιά, η οποία και θα επικυρώνει τις συμφωνίες, αλλά και κοινωνική ζωή, γνωριμίες και άνοιγμα του κύκλου μας εξαιτίας αυτών μας των επαφών.

Όμως ο Αστρικός Κρόνος και ο Αστρικός Βόρειος Δεσμός στη συνάντηση τους με τον Δία και την Δήμητρα μέσα στον 7ο οίκο του χάρτη της Νέας Σελήνης, δείχνει πως παρελθόντες περιορισμοί, ίσως μας στερήσουν τα δώρα που μπορούν οι σχέσεις μας να μας δώσουν τώρα.

Χρειάζεται ο Κρόνος αυτός, να λειτουργήσει με σύνεση, ως Δάσκαλος, και όχι με περιορισμό, επίρριψη ευθυνών, ή κατάκριση του εαυτού μας και των άλλων. Ο Κρόνος, πάντα χρειάζεται προσοχή ως προς το αν θα λειτουργήσει περιοριστικά, ή ποιοτικά και διδακτικά. Σαφώς και προτιμάμε το δεύτερο….

 Ο Αστρικός Ουρανός βρίσκει άσχημα τους Δεσμούς της Σελήνης, αλλά και τον Κρόνο στον Νότιο. Δηλώνει ανατρεπτικά γεγονότα που θα μας ξεβολέψουν, γιατί ο Κρόνος με τους περιορισμούς του μπορεί να μας καθηλώνει στο χθες, αλλά ο Ουρανός δεν καταλαβαίνει από αυτά και μας ζορίζει, για να ξεκαθαρίσουμε τα παλιά, ώστε να κατευθυνθούμε προς το μέλλον. Ένα μέλλον, που να εγείρει μια στάση μας συναισθηματική, όντες δεμένοι με την οικογένεια μας, αποδεχόμενοι την ευαλωτότητα μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είμαστε άτρωτοι, που σημαίνει πως η δύναμη, εις βάρος του πως νιώθουμε, πάντα μας στοιχίζει ψυχικά…

Η μεγαλύτερη προσοχή μας όμως πρέπει να δοθεί στην δυσαρμονική όψη του Αστρικού Πλούτωνα με τον Άρη από την Παρθένο και μάλιστα ιδιομοιρίας. Αφορά μια βίαιη επιρροή και όταν εκδηλώνεται εξωτερικά,  φέρνει συνήθως μηδενισμό και καταστροφή…

Λειτουργώντας όμως σε ένα διαφορετικό επίπεδο μπορεί να μας ωθήσει με μια πολύ μεγάλη δύναμη να κόψουμε οικειοθελώς όσα θέματα, ιδεολογίες, πίστεις, έχουν πια ολοκληρώσει το σκοπό τους. Γιατί ότι τελειώνει πρέπει να αποκόβεται,  ώστε να μην το κρατάμε μέσα μας συντηρώντας το και μας απομυζεί... Η δράση μας πρέπει να δοθεί στην αναγέννηση και στο χτίσιμο από το μηδέν, θέτοντας κάθε δημιουργία ή έρωτα μας, σε μια νέα, ανανεωμένη βάση.

* * *

Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό απαιτεί ξεκαθαρίσματα. Ζητά, να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο και να τακτοποιήσουμε τις σχέσεις μας, θρέφοντας κάθε τι που μας κάνει καλό, σκοτώνοντας ή αφήνοντας πίσω στο παρελθόν μας οτιδήποτε αρρωστημένο μας χαλάει, μας καταπιέζει και μας δυστυχεί. Είναι στο χέρι μας γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για χάρη μας…

Επηρεάζει άμεσα όλους όσους έχουν γεννηθεί στα Ζώδια του παρορμητικού σταυρού (όπως είπαμε Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους), αλλά κυρίως αυτούς κοντά στην 6η μοίρα, και του Μεταβλητού Σταυρού, (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς κυρίως κοντά στην 12η μοίρα. Χωρίς να ξεχνάμε όμως και όσους έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, αλλά και τους προσωπικούς πλανήτες Ερμή, Αφροδίτη και Άρη, κοντά στις παραπάνω μοίρες.

Είθε να έχουμε όλοι μας μία Δημιουργική Νέα Σελήνη !