Ο βαθυστόχαστος Ερμής στο Σκορπιό και πως μας επηρεάζει

Στις 3 Οκτωβρίου στις 11,14 το πρωί, ο επικοινωνιακός Ερμής εισέρχεται στο μυστικοπαθή Σκορπιό και το Σύμπαν της νόησης αλλάζει και σοβαρεύει, γίνεται πιο βαρύ, και ιδιαίτερα διερευνητικό…



Στις 31/10 μπαίνει σε στάση, και από 2/11 γίνεται επίσημα ανάδρομος.
Στις 20/11 ετοιμάζεται να επανέλθει σε ορθή φορά και στις 22/11 και να συνεχίσει την κανονική του πορεία. Η οριστική του θητεία στο Σκορπιό ολοκληρώνεται στις 9/12, όπου και περνάει στον Τοξότη.

Με την επιρροή του στο Σκορπιό αφήνουμε πίσω μας το παλαντζάρισμα προς αναζήτηση ισορροπημένων επαφών και αποφάσεων και η σκέψη μας βαθαίνει.

Θέλουμε να ξεψαχνίζουμε τα πράγματα, να ερευνούμε, και να εξιχνιάζουμε υποθέσεις, γιατί η εμπιστοσύνη μας κερδίζεται βαθύτερα από την εξωτερική φαινομενική οπτική των πραγμάτων. Γινόμαστε γενικότερα διερευνητικοί, σχολαστικοί, σταθεροί και με βαθύνοια.

Λειτουργούμε με εσωστρέφεια, αναπτύσσουμε ένα είδος στοχασμού, διαχειριζόμαστε τα ζητήματα με περίσκεψη και φειδώ.

Μας χαρακτηρίζουν οι μεστές κουβέντες, προσανατολιζόμαστε στη βάση των πραγμάτων, ενώ συνήθως υπονοούμε περισσότερο από αυτά που εκφράζουμε, επιδιώκοντας τελικά να μεταδίδουμε αυτά που κρύβονται πίσω από τα λόγια μας, παρά όσα βρίσκονται σε αυτά.

Στις επαφές μας με τους ανθρώπους χρειαζόμαστε χρόνο για να εμπιστευτούμε ενώ γινόμαστε μαιτρ της καχυποψίας. Με τις ήδη δοκιμασμένες μας επαφές λειτουργούμε πιο χαλαρά, με ειλικρίνεια, κατανόηση, και συνειδητοποιημένη αφοσίωση.

Ως πολύ καλοί ακροατές κατέχουμε ιδιαίτερες συμβουλευτικές ικανότητες, μια και αντιλαμβανόμαστε αβίαστα σ’ ένα πιο βαθύ ψυχολογικό επίπεδο τους άλλους ανθρώπους.

Συνηθίζουμε όμως να σιωπούμε όταν διαφωνούμε ριζικά σε συζητήσεις. Απαιτείται χρόνος για να μελετάμε όσα εισπράττουμε κάνοντας την επανεμφάνιση μας, με λάβαρο διαπιστώσεις της εσωστρεφής περισυλλογής μας.

Αλλά, μπορούμε να γίνουμε και επικίνδυνα δυσάρεστοι, μνησίκακοι και με εμπάθεια, ενώ μπορεί και να οργανώνουμε αντεκδίκηση όταν προσβληθούμε ή τολμήσουν να μας υποτιμήσουν, κάνοντας ίσως ακόμα και κακόβουλες σκέψεις.

Συνήθως στις επαφές μας δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω και ανταποδίδουμε σκληρά, με άμεση πρόθεση να πληγώσουμε. Πολύ πιθανό η γλώσσα μας να είναι καυστική, υβριστική ή και αθυρόστομη.

Ίσως ακόμα να επιδιώκουμε να χειραγωγήσουμε ώστε να έχουμε τον έλεγχο με το νους μας μόνιμα προσηλωμένο σε υποκειμενικούς σκοπούς, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για το αν ζημιώσουμε άλλους.

Όλα αυτά «τα καλά» φυσικά ισχύουν, όταν οι συνθήκες στο ατομικό μας ωροσκόπιο είναι οι ανάλογες.

Από 6 έως 8/10 σε κόντρα με τον Ουρανό από απέναντι τα πράγματα στις σκέψεις και στις κουβέντες μας γίνονται… εκρηκτικά.
Ιδιαίτερα Σκορπιοί, Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι γεννημένοι στη καρδιά του 1ου δεκαήμερο ενδέχεται να βιώσετε επικοινωνιακές ανατροπές, και απρόβλεπτες αλλαγές σε σχέδια και μετακινήσεις. Το πιθανότερο είναι οι άλλοι να σας ξεβολέψουν από μια κατά τα άλλα τακτοποιημένη κατάσταση.
Μόνη σας επιλογή να πορευτείτε με τις ανατροπές χωρίς να προκαλέσετε αντιστάσεις γιατί τα πράγματα προχωρούν, ακόμα κι όταν δεν σας είναι αρεστά.

Από 12/10 με την εύνοια με το Κρόνο από τον Αιγόκερο προκύπτουν ευκαιρίες τακτοποίησης των υποχρεώσεων σε ανοιχτά δυσλειτουργικά μέτωπα, που τώρα το εύρος των προβλημάτων τους διακρίνεται καθαρά.
Ιδιαίτερα Σκορπιοί, Ιχθείς, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Παρθένοι στη καρδιά και προς το τέλος του 2ου δεκαημέρου έως τις 16/10 μπορείτε να επιλύσετε ζητήματα στη δουλειά ή με τους ανωτέρους σας γιατί οι ιδέες σας αλλά και ο τρόπος μετάδοσης τους είναι συντονισμένος και ορθός.

Από 11 έως 17/11 λόγω της ανάδρομης πορείας θα προκύψουν εμπόδια που θα σας δυσκολέψουν και χρειάζεται να επιδείξετε αυτοκυριαρχία, ακόμα κι αν αγχωθείτε ή στριμωχτείτε άσχημα. Μπορείτε να απέχετε από βαρύγδουπες δηλώσεις, υπογραφές αλλά και αποφάσεις που ενδεχόμενος να σας στοιχίσουν, αν γίνουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Από 26/11 έως 3/12 με την ορθοδρόμηση οι μέρες είναι καίριας σημασίας και οι πράξεις που θα γίνουν ενέχουν ευκαιρίες τελικών τακτοποιήσεων. Όσες πληροφορίες αποκομίσθηκαν το προηγούμενο διάστημα τώρα μπορούν να επιλύσουν οριστικά τα ζητήματα, και τα πράγματα να σας ωφελήσουν στο έπακρο.
*
Από τις 13 έως 18/10 με την εύνοια με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς τα όνειρα, η καλλιτεχνική διάθεση, η ανάγκη προσφοράς, οι ελπιδοφόρες σκέψεις και τα σχέδια με τη δύναμη της πίστης επικροτούνται.

Ιδιαίτερα Σκορπιοί, Ιχθείς και Καρκίνοι στη καρδιά του 2ου δεκαημέρου μπορείτε να ταξιδέψετε ιδεατά, οι σκέψεις σας να είναι αφάνταστα ευχάριστες, αλλά και να βιώσετε τη «χάρη του σύμπαντος», χωρίς να γίνεστε γραφικοί. Η ψυχή σας γεμίζει αισιοδοξία με τις ανάλογες σκέψεις.

Από 12 έως 16/11 με την αναδρομή του Ερμή το τοπίο θολώνει. Χρειάζεται κάποιου είδους εσωτερίκευση εκ μέρους σας γιατί θα αδυνατείτε να λειτουργήσετε ρεαλιστικά. Αλλόκοτες σκέψεις με συναισθηματικά κρατήματα που προκαλούν χάος, οδηγούν στην ανικανότητα επίλυσης των καταστάσεων. Εμβαθύνετε σε όνειρα και επιδιώξεις, κι όχι σε εξωτερίκευση γιατί στις επαφές σας ενδέχεται να τα κάνετε….θάλασσα.

Από 25 έως 30/11 με τον Ερμή που περνά σε ορθή φορά ξεκαθαρίζει η θολούρα που προηγήθηκε κάνοντας να εξαφανιστεί. Βλέπετε πλέον τα πράγματα αισιόδοξα, επικοινωνείτε εύκολα και αβίαστα νιώθοντας μεγάλη ψυχική δύναμη καθώς και μια ανώτερη πρόνοια. Παύετε να ανησυχείτε και αισθάνεστε ότι όλα «βαίνουν καλώς».

Από 17 έως 21/10 με την εύνοια με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο η διερεύνηση αποκτά αφάνταστες ικανότητες επίλυσης των καταστάσεων.

Ιδιαίτερα Σκορπιοί, Ιχθείς, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Παρθένοι στο τέλος του 2ου, αρχές του 3ου δεκαημέρου νιώθετε μια σοβαρή ανάγκη να ξεκαθαρίσετε σε βάθος όσα σας απασχολούν, και το καταφέρνετε με άνεση, ταυτόχρονα με ουσιαστικές συζητήσεις.

Από 8/11 έως 11/11 με τον ανάδρομο Ερμή, βουλιάζετε στις σκέψεις σας, οι συναντήσεις σας γίνονται βαθιά ουσιαστικές και γενικότερα, σας δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσετε ζητήματα που η ρίζα τους πηγάζει κυρίως στο παρελθόν. Έχετε την εύνοια να αφήσετε πίσω σας ότι σας βαραίνει.

Από 1 έως 4/12 με το πέρασμα του ορθόδρομου Ερμή προκύπτουν ξεκαθαρίσματα και συνεννοήσεις στις συναντήσεις σας, βοηθώντας και στη δική σας κατανόηση για το πως θα πορευτείτε στη συνέχεια.
*
Από 28 έως 31/10 με τη συνάντηση με την Αφροδίτη είναι ιδανική στιγμή για τις ερωτικές σχέσεις, αλλά και τα οικονομικά.

Ιδιαίτερα Σκορπιοί, Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι των τελευταίων ημερών οι παθιασμένες σκέψεις αλλά και οι ανάλογες συζητήσεις σας ανάβουν φωτιές. Οι μέρες που βιώνετε είναι απολαυστικότατες στον έρωτα.

Οικονομικά, ο βαθύς τρόπος με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα σας βοηθά να δείτε παγίδες, που πολύ πιθανό να σας οδηγήσει σε κέρδη, οικονομικά και ερωτικά αρκεί να εμπιστευτείτε περισσότερο το ένστικτο σας και λιγότερο τη λογική. Δείξτε προσοχή στις 31/10 που ο Ερμής μπαίνει σε στάση με τα παραπάνω να διαφοροποιούνται.

Οι μέρες του Σκορπίσιου Ερμή δίνουν σε όλους μας τη δυνατότητα μιας Πλουτώνιας διερεύνησης στην προσέγγιση της ρίζας των πραγμάτων, ώστε να κάνουμε ψυχανάλυση,  να ανακαλύψουμε ανακρίβειες, να διαισθανθούμε κρυμμένες προθέσεις, και να μάθουμε τη βαθιά μας αλήθεια αλλά και των άλλων.