Ερμής στον Αιγόκερο & η σκέψη μας Ψηλά

Στις 29 Δεκεμβρίου, ένα πεντάλεπτο πριν τις 7 το πρωί
ο Ερμής περνάει στη ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερω.
Αυτό από τη μια σημαίνει πως τελειώνουν εδώ όλα όσα είχαν να κάνουν με την επεκτατική θεώρηση των πραγμάτων που αφορούσε η Τοξοτίσια χροιά της νόησης, που τη θέση της παίρνει μια πιο σοβαρή μας στάση στα πράγματα, αλλά και στον τρόπο που τα σκεπτόμαστε.

Από την άλλη, η σκακιέρα στήνεται όπως βλέπουμε με τους περισσότερους πλανήτες στον Αιγόκερο, κι αυτό εγείρει τα ζητήματα του, που τα βάζει μάλιστα στην πρώτη λίστα των προτεραιοτήτων μας.

Έτσι, στοχεύουμε ψηλά. Σε ότι εννοεί ο καθένας με τον όρο ψηλά! Για άλλους αφορά καθαρά την επαγγελματική ανέλιξη ή την εξουσία στο χώρο τους. Για άλλους την οικογένεια, ή την προσωπική ερωτική τους ζωή. Για άλλους την αυτογνωσία, και την άνοδο τους στις τάξεις της συνείδησης….

Με λίγα λόγια βάζουμε στόχους. Κάνουμε σχέδια. Και όλως τυχαίως συν πέφτει η είσοδος του Αιγοκερίσιου Ερμή με την προπαραμονή της απαρχής του νέου έτους, που πάντα αποφασίζουμε για το μετά…

Ο καθένας μας λοιπόν, βλέποντας την πορεία της ζωής του στα ζητήματα που κυρίως τον καίνε, κάνει ανασκόπηση, απολογισμό, αλλά και ανατοποθέτηση τους μέσα του,  συνειδητά ή ασυνείδητα.

Δηλαδή είτε συνειδητοποιούμε ότι εργαζόμαστε κατά αυτόν τον τρόπο είτε όχι, η συνείδηση μας, καταγράφει «τα θέλω» μας, και τα τοποθετεί σε μία λίστα… στόχων, άγραφη ως προς την απτή πραγματικότητα, αλλά με χρυσά γράμματα στο πεδίο του νου με τον Ερμή στον Αιγόκερο….

Κι αυτό, γιατί κυβερνάται από τον Κρόνο. Και Κρόνος σημαίνει όρια. Άρα είναι η στιγμή που ορίζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας σε ποια πράγματα δεσμευόμαστε, τα οποία και πρέπει στη συνέχεια να τηρήσουμε. Γιατί αργότερα ο Κρόνος, θα έρθει να ζητήσει λογαριασμό…. Ο δικός μας Κρόνος…. για να «κρίνει», πως πήγαμε στις εξετάσεις, που οι ίδιοι  προηγούμενα ορίσαμε….

Η σκέψη μας γενικότερα τώρα αποκτά εκτός από σοβαρή και μεθοδική, αλλά και πρακτική στάση. Λες και κάτι μας εμποδίζει να ψαρώνουμε με εντυπωσιασμούς. Χρειαζόμαστε έργα. Χρειαζόμαστε πρακτικότητα. Χρειαζόμαστε απτά πράγματα για να πορευτούμε και να τα πιστέψουμε ώστε να αξίζουν τον κόπο και τον χρόνο μας.

Από τη δική μας πλευρά τα λόγια και η στάση μας έχουν σημασία, ενώ δίνουμε και μεγάλη έμφαση στην αξιοπιστία.  Έτσι τα σταράτα λόγια παίρνουν την πρωτοκαθεδρία.

Από την άλλη, μας αφορά πολύ το ζήτημα της εξουσίας. Ως εκ τούτου, θα αναζητήσουμε τη γνώση αυτή που ενδεχομένως σκεφτούμε πως θα μας κάνει δυνατούς στο περιβάλλον μας για να πετύχουμε τους σκοπούς μας… Προσοχή εδώ, γιατί δεν αγιάζει πάντα ο σκοπός τα μέσα… και με το πλήρωμα του χρόνου… όλα βγαίνουν στην επιφάνεια…

Από την άλλη ξαφνικά, εκεί που δεν ίδρωνε το αυτί μας, τώρα αρχίζει να μας αφορά η γνώμη των άλλων, αλλά και η εικόνα μας προς τα έξω…. Εδώ θα έλεγα να κοιτάξουμε κυρίαρχα να είμαστε καλά με εμάς, και όχι να μας ενδιαφέρει το να μας εκθειάζουν οι άλλοι ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο….

Θα μας απασχολήσουν επίσης ζητήματα από το παρελθόν που έχουν τη ρίζα τους σε καταγραφές για την αξία μας, που σαν φαντάσματα τις κουβαλάμε από τα γεννοφάσκια μας και σαμποτάρουν τα όνειρα μας… (και πάλι η αξία εδώ, εξαιτίας παλαιών καταγραφών…).

Ζητήματα οπότε που έχουν να κάνουν με την αξία στον εαυτό μας, αλλά και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια, ακριβώς για να τα διαχειριστούμε και να τα λύσουμε, και όχι για να μας δέσουν τα χέρια….

Όσων αφορούν την εσωτερική μας πρόοδο και την αυτογνωσία, τα δώρα που δίνει ο συγκεκριμένος Ερμής με τη σοβαρή του στάση είναι πάρα πολλά, και όλα βασίζονται στην πειθαρχημένη μας στάση, και την αυτοκυριαρχία στις τάσεις του εγώ που με τη σκέψη, μπορούν αρκετά εύκολα να γίνουν διαχειρίσιμες. Προσοχή εδώ να μην πάμε στο άλλο άκρο που έχει να κάνει με τη σκληρή λιτότητα, αλλά και άδικη πειθαρχεία που μόνο καλό δεν μπορεί να μας φέρει…

Μπορούμε να προσεγγίσουμε τέλος αυτό το διάστημα τη γνώση με έναν πολύ όμορφο φιλοσοφημένο τρόπο, αρκεί να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας και να αναγνωρίζουμε τον σοφό δάσκαλο μέσα μας, τον προσεκτικό στοχαστή, έχοντας διάκριση, ξεχωρίζοντας τον από τον τσαρλατάνο του εγώ μας που χώνει τη μύτη του παντού.…

Καλή Ανάσταση φίλοι μου. 
Καλή Ανάταση. Ιδανική Ανάταση Ψυχής με έναν Ερμή να μπαίνει στον Αιγόκερο!!!