Ήλιος στον Αιγόκερο: Στοχεύοντας την Κορυφή

Στις 22 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις 6 και μισή το πρωί, ο ζωοδότης Ήλιος και Φως της Συνείδησης του πλανητικού μας συστήματος εισέρχεται στον Αιγόκερο. Η είσοδος αυτή αφορά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους, και δηλώνει την αφετηρία μιας από τις σημαντικότερες περιόδους όλης της χρονιάς. Μιλάμε βεβαίως για την Αστρολογική χρονιά η οποία και ξεκίνησε με την Εαρινή Ισημερία στον Κριό τον περασμένο Μάρτη...
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη περιοχή του Αιγόκερω συναντάμε τη μεγαλύτερη φιλοδοξία όλου του ζωδιακού, και γι’ αυτό και σ’ ένα πρωτογενές επίπεδο το ζώδιο αυτό σχετίζεται άμεσα με την επαγγελματική καταξίωση.

Αυτό σημαίνει πως οι μέρες μας στο συντηρητικό και φαινομενικά στεγνό από συναισθηματισμούς ζώδιο του Αιγόκερω ο Ήλιος, θα μας ωθήσει να ασχοληθούμε με ζητήματα που θεωρούμε σοβαρά για τη ζωή μας όπως είναι τα επαγγελματικά, αυτά που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση μας, αλλά και όλα όσα αφορούν υπευθυνότητα και συνέπεια.

Και επειδή έχουμε ταυτίσει τη συνέπεια με την υποχρέωση, (καλώς ή κακώς δεν θα το εξετάσουμε εδώ), θα κατακλυστούμε απ’ όλα αυτά που «πρέπει» να διευθετήσουμε, αλλά και όλα όσα μας βαραίνουν «που ήδη θα έπρεπε να είχαμε ολοκληρώσει».

Οπότε θα ξεκινήσουμε με όσα μέτωπα θεωρούμε πως είναι ανοιχτά, θα αναλάβουμε θέματα που είχαμε αμελήσει, αλλά και όλα όσα θα μας κάνουν να νιώσουμε πως «είμαστε σωστοί», κυρίως απέναντι στην εικόνα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας, αλλά και την εικόνα που θέλουμε να έχουμε προς τον περίγυρο, και προς την κοινωνία γενικότερα.

Γι’ αυτόν το λόγο πολύ συχνά έχουμε επισημοποιήσεις σχέσεων και αρραβώνες κοντά στα Χριστούγεννα. Ακριβώς όμως αυτό το διάστημα οι περισσότεροι από εμάς είναι που προγραμματίζουμε και τι θέλουμε να φέρουμε εις πέρας κατά την καινούρια χρονιά που κοντοζυγώνει. Έτσι, τώρα είναι το καταλληλότερο διάστημα που κάνουμε νέα σχέδια και θέτουμε καινούριους στόχους. (Άσχετα αν και πόσο τελικά τους κρατάμε μετά την ολοκλήρωση του περάσματος του Ήλιου από εδώ…)

Σε ένα δευτερογενές επίπεδο πιο εσωτερικό, ο Αιγόκερος είναι το κυρίαρχο ζώδιο της εξέλιξης του ανθρώπου! Και επειδή μιλάμε για τον Ήλιο, την Αυτόφωτη Συνείδηση μας ως Αληθινής Βάσης του Εαυτού μας, μας ωθεί βεβαίως προς την Αυτοπραγμάτωση. Δηλαδή, την κατεύθυνση όλης μας της προσοχής προς έναν Εσωτερικό  Βιωματικό Δρόμο για ανύψωση της Συνειδητότητας μας.

Και το καταφέρνει, ενισχύοντας μας την υπευθυνότητα, την πειθαρχεία, τη σοβαρή στάση αλλά και τα σταθερά βήματα που αναγκαζόμαστε να κάνουμε, που είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά του Κρόνιου Ήλιου. Όπως ακριβώς λοιπόν απεικονίζεται η κατσίκα που σκαρφαλώνει στις πιο απόκρημνες βραχώδεις περιοχές και καταφέρνει να φτάνει μέχρι τις υψηλότερες κορυφές, έτσι και η ζωδιακή Αιγοκερίσια δύναμη μας ωθεί να στοχεύσουμε μέχρι τις πιο απόκρημνες και υψηλότερες κορυφές του Πνεύματος!

Είτε λοιπόν θα λειτουργήσει για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ώστε να προχωρήσουμε τα ζητήματα της ζωής μας που θεωρούμε σημαντικά και σοβαρά, είτε θα λειτουργήσει σε καίρια βήματα Αυτοπραγμάτωσης με Διαλογισμούς, Προσήλωση, Ταπεινότητα και Αυταπάρνηση.

Γιατί όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε άλλο άρθρο κάθε πλανήτης, και κάθε ζωδιακή περιοχή έχει δύο οπτικές, ανάλογα το βαθμό εξέλιξης μας. Η πρώτη αφορά τη συνήθης εξωτερική ζωή, και η δεύτερη, την οπτική προς την Συνειδησιακή Εξέλιξη για την Πνευματική πρόοδο του ανθρώπου.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε λοιπόν την επεξήγηση του Ήλιου στον Αιγόκερο μια και (επίσης καθόλου τυχαία,) στη ζωδιακή του περιοχή πραγματοποιείται η γέννηση του Θεανθρώπου κατά τα Χριστούγεννα. Προτρέπω να στοχαστούμε πάνω σε αυτό…

Μέσα στο διάστημα παραμονής του, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα σχετιστεί με το Χείρωνα, τον Ουρανό, το Δία, τους Δεσμούς, τον Ποσειδώνα, τον Ερμή, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, αλλά θα συμμετάσχει και σε δυο σημαντικότατες εκλείψεις!

Μας φέρνει λοιπόν αντιμέτωπους με τις ρίζες μας, τα σχέδια και τις επιδιώξεις, τους ιδεαλιστικούς μας στόχους και το πεπρωμένο μας. Αλλά, θα κληθούμε και να μεταμορφώσουμε από τη ρίζα τους ζητήματα με σαθρά θεμέλια, που στη θέση τους θα υποχρεωθούμε να χτίσουμε νέες βάσεις, δίνοντας μας τη δυνατότητα μάλιστα, να σπάσουμε όλα τα όρια που μας κρατούν δέσμιους...

Είναι στο χέρι μας να επιδείξουμε δύναμη και να παλέψουμε για τα ιδανικά μας, γιατί ενώ η μάχη θα είναι δύσκολη, η νίκη μπορεί πραγματικά να είναι ιδική μας. Αρκεί, να εργαστούμε συνετά και με συνέπεια, με μια σκέψη που θα διακρίνει ώριμα και ρεαλιστικά, εκμεταλλευόμενοι τελικά τις μαγικές πραγματικά μεταμορφωτικές δυνάμεις που μπορεί να μας παρέχει ένας Ήλιος, που κυβερνάται από το Σοφό Δάσκαλο Κρόνο. Συνειδητό Δάσκαλο των ορίων και των επιπλήξεων από τη μια, αλλά και των επιτεύξεων, όπως και των αμετακίνητων κεκτημένων (που έχουν προέλθει από ειλικρινή μόχθο) από την άλλη.