Πανσέληνος Δεκεμβρίου - Ουσιαστική Επικοινωνία και Επαφή

Η Πανσέληνος Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στις 7 και 12 το πρωί της 12ης του μήνα, στην  19,51 μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη, και έχει ωροσκόπο στη 15η μοίρα του Τοξότη.
Αντικριστά η Σελήνη από τον Ήλιο όπως σε κάθε Πανσέληνο, έρχεται τώρα να προσδώσει το ζενίθ των καταστάσεων που ξεκίνησε η απερχόμενη Νέα Σελήνη της 26ης Νοεμβρίου.

Μας είχε πει (να θυμίσω) για εξάπλωση και επέκταση, κυρίως μέσα από τις σχέσεις μας, αλλά και άνοιγμα των οριζόντων μας προς τη μάθηση, και προς μια φιλοσοφική θεώρηση της ζωής δίχως όμως να λείπουν οι ανατροπές.

Όσοι από εμάς εργαστήκαμε με τις παραινέσεις της Νέας Σελήνης και ακούσαμε το σφυγμό των καταστάσεων, μπορούμε με την Πανσέληνο αυτή να έχουμε μία εικόνα ξεκάθαρη, όσον αφορά τα αποτελέσματα που έφεραν οι κινήσεις μας ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά.

Ναι μεν κάποια μορφή αντιπαλότητας στις σχέσεις είναι γεγονός, (για ζητήματα χαλαρότητας μας απέναντι σε κάθε μορφή σχέσης, αλλά και ζητήματα ελευθεριών που μπαίνουν κι αυτά στο παιχνίδι), αλλά οι μέρες είναι τόσο ανέμελα σοκαριστικές, που δύσκολα πραγματικά να μη χαλαρώσουμε ακόμα και οι πιο σοβαροφανείς και άκαμπτοι.

Και πως τυχαίνει βρε παιδί μου τα άστρα να είναι έτσι «μαγικά», ακριβώς μέσα στις γιορτές είναι να σου προκαλεί Δέος... Να τονίσω, πως η Αστρολογία «ερμηνεύει» ότι ήδη υπάρχει, και δεν είναι αυτή που τα προκαλεί…

Γινόμαστε λοιπόν «ριψοκίνδυνα» αισιόδοξοι, -με την καλή έννοια-, μια και οι προοπτικές «μοιάζουν» να είναι οι καλύτερες…

Ερωτικά και οικονομικά, αναμένονται εξελίξεις!

Ερωτικά έχουμε πάθη, σεξ, ζήλιες, παιχνίδια εξουσίας και επιβολής που πάνε κι έρχονται.  Και καλά όλα αυτά, (μέχρι ενός σημείου), το θέμα που χρειάζεται προσοχή είναι η πίεση, που ενδέχεται να νιώσουμε. Τα όρια, που είτε μας βάζουν οι άλλοι ή οι καταστάσεις, (οπότε αν νιώθουμε δυσφορία καλά είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα με τους γύρω μας μια κι έξω), είτε πρόκειται για όρια που μας οδηγούν σε ψυχρότητα, που εμείς οι ίδιοι όμως τα έχουμε καρφωμένα μέσα μας από το κεφάλι μας…. (και την πληρώνουν όλοι οι άλλοι γύρω μας… Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν και οι αμετανόητοι…)

Όσοι αυτόν τον Κρόνο τον λειτουργήσουν σοφά (ως τον Δάσκαλο που είναι), θα αισθανθούν σιγουριά μέσα από αξίες που θα ταιριάζουν στην ιεράρχηση της ζωής τους, οι σχέσεις τους θα αποκτήσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και δέσιμο, και ως γνωστόν, (και γίνεται και συνήθως) οι αρραβώνες και οι επισημοποιήσεις τα Χριστούγεννα σαφώς και δεν θα λείψουν, μια και το σηκώνει και το εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα των ημερών.

Οικονομικά υπάρχουν κέρδη. Που όμως πολλά από αυτά θα δαπανηθούν για διασκέδαση. Θα υπάρξουν βέβαια και κάποιοι που πραγματικά θα κάνουν την τύχη τους (οικονομικά πάντα...) Το αν αυτό αργότερα τους βγει και σε καλό θα δείξει. Πάντως, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι…

Μια αιτία για τα οποιαδήποτε κακώς κείμενα από το πουθενά των ημερών, θα είναι το μεγάλο ζήτημα των ψευδαισθήσεων…. Άλλα λοιπόν θα λέμε από τη μια, κι άλλα θα καταλαβαίνουν οι άλλοι. Από την άλλη, άλλα θα μας λένε, κι άλλα θα καταλαβαίνουμε και οι ίδιοι. (Βασικά θα καταλαβαίνουμε μόνο αυτά που θέλουμε….). Γενικότερα υπάρχει μία τάση για μπερδέματα και αλλοπρόσαλλες καταστάσεις, που δε θα έχουν καμία απολύτως βάση και καμία ουσία, γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε το νου μας. Εγρήγορση παιδιά…

Οι οικογενειακές στιγμές θα μας προχωρήσουν εξελικτικά βέβαια, αν είμαστε «παρόντες» ουσιαστικά σε αυτές, και όχι μονάχα τυπικά, ή για το θεαθήναι… Βοηθά η Πανσέληνος σε αυτό! Ας κάνουμε λιγάκι και πως δεν καταλαβαίνουμε χρονιάρες μέρες…., δεν θα πάθουμε και τίποτα…. Άλλοι, δεν έχουν καν οικογένεια…, δεν έχουν κανένα….

Ως περίοδος Χριστιανική και γιορτινή, (Ποσειδώνια) πάντως, είναι το καλύτερο διάστημα για να προσευχηθούμε, να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας, να διαλογιστούμε, και να ασχοληθούμε με οποιαδήποτε μορφή τέχνης και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Οπότε καλό είναι να αφήσουμε την καθημερινότητα και τα τετριμμένα της (όσο είναι αυτό δυνατόν) έξω, από όλο το Δεκέμβρη.

Οι μέρες αυτές, δεν είναι για να πάρουμε τα πράγματα ούτε τοις μετρητοίς, ούτε στα σοβαρά. Χρειάζεται διάκριση, καθαρή καρδιά, αγάπη, κατανόηση. Άγνωστες βέβαια λέξεις για κάποιους…

Ας τις κάνουμε όμως αυτές τις μέρες όλοι εμείς που τις καταλαβαίνουμε και τις βιώνουμε καθημερινά περισσότερο ακόμα πράξη τώρα! Εμείς, που δεν περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να αισθανθούμε τη μαγεία, αλλά που γεννάται μέσα μας κάθε μέρα η Χριστική παρουσία ξανά και ξανά και ξανά…

Η ενέργεια των Χριστουγέννων (λόγω του συλλογικού ασυνειδήτου) οδηγεί τυφλά προς μία τάση για την οικογένεια, και την αγάπη (που την έχουμε κάνει καραμέλα μόνο αυτές τις μέρες, λες και δεν υποφέρει ο κόσμος τον υπόλοιπο χρόνο). Η ενέργεια που δημιουργείται από όλους μας με τη θετικότητα μας, οδηγεί και σε μια τάση για γενικότερη ζεστασιά στην καρδιά μας οπότε εν γνώση μας ας την πολλαπλασιάσουμε , μπας και αυτός ο ριμαδοτόπος δώσει κάποια στιγμή στους ανθρώπους το έναυσμα, να κοιτάξουν και λίγο μέσα τους την πραγματικότητα της ζωής, αφήνοντας εξουσίες, δύναμη, και τα λεφτά κατά μέρος επιτέλους….

Η επικοινωνία, είναι το κύριο μέλημα της Πανσελήνου. Επικοινωνία μεταξύ μας, με τον εσώτερο εαυτό μας, αλλά και γιατί όχι, και με τον ίδιο το Θεό μέσα μας. Που ενώ φαντάζει τόσο πολύ μακριά, είναι ταυτόχρονα τόσο κοντά, όσο μια ανάσα….

***

Στη σύγκριση με τον Αστρικό της χάρτη η Πανσέληνος για κάποιους θα αποβεί δύσκολη περίοδος γιατί θα έρθουν έτσι τα πράγματα, που θα αναγκαστούν να μηδενίζουν κάποια θέματα σε σχέση με την οικογένεια. Εύχομαι πραγματικά να είναι μόνο ο παλιός τους εαυτός που θα τον μεταμορφώσουν, ώστε ο νέος χρόνος να τους βρει να ξεκινάνε από νέες βάσεις, αν είχανε κάποιες διαφωνίες, παλιές έχθρες ή τσακωμούς, οι οποίοι και θα ξεπεραστούν…

Αυτά τα Χριστούγεννα, φέρουν μαζί τους κι έναν φύλακα άγγελο στη ζωή μας, που θα τον συναντάμε πυκνά συχνά, εκεί που πραγματικά χρειαζόμαστε καθοδήγηση και λύσεις….

Μας φορτώνει τέλος αυτή η Πανσέληνος μεν με υποχρεώσεις λόγω των ημερών, αλλά εκτός από πάθος στις ερωτικές μας σχέσεις (που ήδη αναφέρθηκε,) προσφέρει πάθος και σε εμάς τους ίδιους. Το πάθος μας για την ίδια τη ζωή, μαζί, και μέσα από τις υποχρεώσεις μας ακόμα. Γιατί τελικά οι δύο όψεις των καταστάσεων πάντα είναι παρούσες. Εμείς, ποιον λύκο ταΐζουμε;;;;

Επηρεάζει ιδιαίτερα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες κοντά στην 19η, 20η, 21η, μοίρα, και Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους κοντά στην 24η, 25η, και 26η μοίρα. Αλλά και όσους έχουν γύρω από τις παραπάνω μοίρες Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, αλλά και τους προσωπικούς πλανήτες Ερμή, Αφροδίτη, Άρη και Δήμητρα.

Δίδυμοι, Τοξότης και Ποσειδώνας η «ευωδιά» που αναδύει αυτή η Πανσέληνος! Επικοινωνία, υπέρβαση, Θεός, Διαλογισμός, Αγάπη, Θυσία…. και οικογένεια.


Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας φίλοι μου!