Νέα Σελήνη 1 Αυγούστου 2019 - Αυτοσυνειδησία

Η Αυγουστιάτικη Νέα Σελήνη στις 6:11 τα ξημερώματα της 1ης του μήνα πραγματοποιείται στις 08,36 μοίρες του Λέοντα, και στον 1ο οίκο του σχηματισμένου της χάρτη με τον ωροσκόπο βρισκόμενο στην 4,29 του Λέοντα.


Και μια και κάθε Νέα Σελήνη χαρτογραφεί τα ξεκινήματα του εκάστοτε μήνα, η τωρινή εκκινεί ζητήματα που άπτονται της μοναδικότητας μας, της περήφανης στάσης μας στη ζωή, της αυτοσυνειδησίας μας, αλλά και της γενναιοδωρίας, της χαράς και της απόλαυσης της ζωής σε όλο της το εύρος.

Μια ανέμελη αλλά σοβαρή στάση μας στα πράγματα έχει τη δυνατότητα να μας κάνει να βιώνουμε στο έπακρο τις στιγμές που ζούμε, και να εγκαθιδρύει μέσα μας καινούρια πράγματα, τα οποία στηρίζονται στη ίδια τη βάση του εαυτού μας.

Με τη συμμετοχή της Αφροδίτης και του ωροσκόπου, του Ουρανού αλλά και του Χείρωνα, διακρίνουμε πως τα συναισθηματικά μας ζητήματα αλλάζουν. Ανατρεπτικές καταστάσεις ταρακουνούν τα βολεμένα παγιωμένα μας δεδομένα, κάνοντας μας να πρέπει να αναλάβουμε οι ίδιοι την απαιτούμενη δράση που χρειάζεται, μην περιμένοντας μαγικά τα πράγματα από μόνα τους να γίνουν όπως θα τα θέλαμε.

Χρειάζεται να σκεφτούμε καινούριες εναλλακτικές με τον Ερμή στη δυσκολία που έχει με το μεσουράνημα, ώστε να αγωνιστούμε γι’ αυτό που είναι το πιο σημαντικό για μας, και να προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε. Η στάση στην οποία βρίσκεται ο Ερμής δηλώνει ούτως ή άλλως από μόνη της κάτι ανάλογο…

Θα πρέπει ίσως ακόμα και να κουραστούμε για να φέρουμε θεμιτά αποτελέσματα. Ο Νότιος Δεσμός στο μέσο Κρόνου – Πλούτωνα απαιτεί ξεκαθαρίσματα όσων αφορά το παρελθόν, αλλά και κλείσιμο καταστάσεων που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Ειδάλλως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούμε σε ένα γνώριμο βασανιστικό παρελθόν μη μπορώντας να βρούμε διέξοδο.

Με τον Άρη θετικό ως προς τον Πλούτωνα χρειάζεται να κοιτάξουμε προς το μέλλον δημιουργώντας ελπιδοφόρες καταστάσεις, χωρίς αυτό βέβαια να είναι κάτι εύκολο με το μεσουράνημα να βάλλεται από τον Πλούτωνα, αλλά ούτε και αδύνατο.

Μέσα από τον αγώνα και την προσπάθεια μπορούμε να αναγνωρίσουμε το ποιοι θέλουμε να είμαστε στο σήμερα, αλλά και από εδώ και πέρα στη ζωή μας, για να μπορέσουμε να εκκινήσουμε κατά αυτόν τον τρόπο τις δυνάμεις της Νέας Σελήνης, που θα καταφέρουν να εργαστούν για την πρόοδο μας. Καί στο εξωτερικό επίπεδο των επιδιώξεων, αλλά και εσωτερικά, για την αρμονία μέσα μας, αλλά και για μια αρμονική συμβίωση με τους αγαπημένους.

* * *

Με τον Αστρικό της Νέας Σελήνης σε σύγκριση με τον τροπικό της χάρτη απαιτείται σύνεση εξαιτίας τους Άρη στη δυσαρμονία του με τον  Αστρικό Δία για να αποφύγουμε υπερβολές, ανώριμες δράσεις, μεγαλομανία, αλλά και επιπολαιότητα.


Με τον Αστρικό Άρη να συναντά τον Ερμή στη δυσαρμονία με το μεσουράνημα, απαιτείται επαναπροσδιορισμός των στόχων και των κινήσεων μας, ώστε να επιτύχουμε, και να προοδεύσουμε διανοητικά καί συναισθηματικά.

Μόνο αλλάζοντας οι ίδιοι, θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την τόσο χαρισματική και μεγάλη δύναμη της Βασιλικής Νέας Σελήνης. Ο Λέοντας, δεν μπορεί να δεχτεί τίποτα λιγότερο από το ανώτερο των προσδοκιών του.

Δεν παζαρεύει, δεν σκύβει το κεφάλι, δεν παρακαλά. Στέκεται ολόρθος, αντιμετωπίζει, και καταφέρνει να βρεθεί έξω, ή αν θέλετε πάνω από τις οποιεσδήποτε δύσκολες καταστάσεις. Από εδώ, ως παρατηρητής, μπορεί να επιλύσει, να προοδεύσει, να αφήσει πίσω το παρελθόν, και να βαδίσει επιτυχημένα, και με το κεφάλι ψηλά.

Επηρεάζει κυρίαρχα τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη) του σταθερού σταυρού Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς της 7ης, 8ης, και 9ης μοίρας, αλλά και όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα αλλά και προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) κοντά στο παραπάνω των μοιρών τρίπτυχο.

Για όλους τους άλλους η ενέργεια της Νέας Σελήνης θα λειτουργήσει όχι σε προσωπικό ατομικό επίπεδο, αλλά στο επίπεδο του συλλογικού ψυχολογικού επηρεασμού ο οποίος θα πλανάται, πλημμυρίζοντας τον αέρα του κόσμου στον οποίο ζούμε και κινούμαστε.