Νέα Σελήνη & Ολική Έκλειψη Ηλίου - 2 Ιουλίου 2019


Η Νέα Σελήνη του μήνα, και Ολική Έκλειψη Ηλίου πραγματοποιείται στις 2 Ιουλίου, 10 και 16 το πρωί ώρα Αθήνας, στην 11η μοίρα του Καρκίνου, και έχει ωροσκόπο στην 6η μοίρα του Υδροχόου.

Μέσα από απρόβλεπτες μετακινήσεις, συζητήσεις και διαπληκτισμούς, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα συναισθήματα μας, και την ανάγκη για ξεκαθαρίσματα με τα άτομα που συνδεόμαστε. Υπερβάλει ως προς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα στη ζωή και μας ζητά αυτοσυγκράτηση, κυριαρχική στάση, και λογική τέτοια, που συνδυαζόμενη με την διαίσθηση μας, (και όχι με τα γλυκανάλατα συναισθήματα με τα οποία επηρεαζόμαστε συνήθως), να πάρουμε, ίσως τις πιο καίριες αποφάσεις της ζωής μας.

Τις ανατροπές, χρειάζεται να τις φέρουμε οι ίδιοι, όχι να μένουμε αμέτοχοι στα συμβάντα περιμένοντας έναν από μηχανής Θεό να αλλάξει τα πράγματα που μας δυσκολεύουν. Να αναλάβουμε δράση στη ζωή μας αγωνιζόμενοι, για ότι είναι το πιο σημαντικό για μας, απαλλαγμένοι από όλες τις ανόητες καταστάσεις που μέχρι τώρα έπαιρναν την προσοχή και την ενέργεια μας.

Τα αγαπημένα πρόσωπα, η οικογένεια, οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε, αυτοί που αγαπάμε και μας αγαπούν, είναι αυτό που μετράει. Από αυτούς και από την αγάπη που τρέφουμε στο πρόσωπο τους, πηγάζει η δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Η πορεία μας προς το μέλλον πρέπει να αφορά το κλείσιμο με το παρελθόν. Τα όρια που είχαμε θέσει πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούν να υφίστανται πλέον. Χρειάζεται είτε να απαλλαγούμε από περιορισμούς, είτε να πιστέψουμε στο όνειρο και να αγωνιστούμε προς αυτό, επεκτείνοντας τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι τώρα, αλλά καί τον τρόπο που λειτουργούσαμε.

Το μέλλον από μας ζητά κάποιες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Υποσυνείδητες αναμοχλεύσεις μας βασανίζουν καιρό τώρα, και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτές. Μη προδίδοντας όμως όλα όσα αισθανόμαστε, και φυσικά, μη προδίδοντας τους ανθρώπους μας εξαιτίας των φόβων που κουβαλάμε από το παρελθόν.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ζωή μας με ορθές λύσεις. Αρκεί, να αποφύγουμε να βλέπουμε με εγωιστικό τρόπο. Η ζωή ζητά από μας να αγωνιστούμε για ότι αγαπάμε. Η ψυχή όλων μας, μόνο αγάπη έχει μέσα της. Πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε βίαια σπασμωδικά και εριστικά, γιατί μόνο έτσι δεν θα χάσουμε τον εαυτό μας….

Μια μεγάλη αγκαλιά μας υπόσχεται αυτή η έκλειψη. Μια αγκαλιά, που θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίζουμε χωρίς βάρη από το παρελθόν, με περισσή αισιοδοξία για το μέλλον αρκεί, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και τη ζωή μας. Η υπόσχεση της έκλειψης, έγκειται στη ωρίμανση…

Επηρεάζει άμεσα όλους τους Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς που έχουν γεννηθεί, ή έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα.

Αστρολογική Υποσημείωση:
Με εξέταση του τροπικού χάρτη της Έκλειψης βλέπουμε να μας επηρεάζει συναισθηματικά,  στα ζητήματα του σπιτιού, και των οικείων χώρων, χωρίς να βλέπουμε κάποια απευθείας σύνδεση των πλανητών ή των σημείων με τη Νέα Σελήνη, πέραν της δυσαρμονίας του Ωροσκόπου της με τον Ουρανό από τον Ταύρο.

Με την σύγκριση της όμως με τον Αστρικό χάρτη, συναντά τον Αστρικό Ερμή, την ακμή του Αστρικού 7ου οίκου, σε αντίθεση βέβαια με τον Αστρικό Ωροσκόπο, κάνοντας θετική όψη με τον Αστρικό Χείρωνα και δύσκολη με τον Αστρικό Ουρανό.

Από την άλλη η Αστρική Νέα Σελήνη αντιπαρατίθεται με τον Δία, και κάνει δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα.

Εκτός λοιπόν από τα συναισθηματικά, την οικογένεια και τα οικεία πρόσωπα βάζει κάτω από το μικροσκόπιο και όλες τις συντροφικές επαφές. (Γάμους, συνεργασίες κλπ).

Η κατάσταση γίνεται έκρυθμη σε όλες τις μορφές των σχέσεων με τις μετακινήσεις, με το τι θα σκεφτούμε, και με τον τρόπο που τελικά θα διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για οικειοθελείς αλλαγές ώστε να μη βρεθούμε εξ απροόπτου, με δέουσα προσοχή στην υπερβολική τάση μας να αισιοδοξούμε, και στις ψευδαισθήσεις που καραδοκούν…

Τα πράγματα αλλάζουν, και η κάθε αλλαγή τώρα, θα έχει βάσεις, αλλά και διάρκεια…