Πανσέληνος & Μερική Έκλειψη Σελήνης - 17 Ιουλίου 2019

Η Πανσέληνος του μήνα και μερική Έκλειψη Σελήνης της 17ης Ιουλίου 38 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιείται στις 24,05 μοίρες του άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου που με συντεταγμένες Αθήνας, έχει ωροσκόπο στην 21η μοίρα του Κριού.

Η ηγετική αυτή Πανσέληνος και έκλειψη δίνει έμφαση στο self image του καθενός μας, και σε ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ως προς αυτό. Μας ενδιαφέρει κυρίαρχα πως φαινόμαστε στους άλλους, στην κοινωνία, στην εργασία μας, ή ποιοι θέλουμε να είμαστε ως προς τον εαυτό μας;

Σε αυτό το τελευταίο εργαζόμαστε για επιτεύγματα εξωτερικά ώστε να νιώθουμε υπερήφανοι, ή μας ενδιαφέρει κυρίαρχα η ανάπτυξη της συνείδησης μας, που υπόκειται σε  πανανθρώπινους νόμους που διέπουν την εξέλιξη; Γιατί οι άγραφοι αυτοί κανόνες (τους οποίους οφείλουμε να ασπαζόμαστε) είναι πέραν των κοινωνικών κλισέ, και προϋποθέτουν μαθητεία αυτογνωσίας.

Η Αφροδίτη στην αντίθεση της με τον Κρόνο επάνω στους δεσμούς, μιλά για συναισθηματική κάλυψη των αναγκών μας, αποφεύγοντας την σκληρότητα που θα μπορούσαμε να επιδείξουμε προς στους άλλους ή προς στον εαυτό μας, αλλά, και αρνούμενοι κατηγορηματικά την εξουσία των άλλων επάνω μας. Χρειάζεται η διεξαγωγή κάποιων ηθελημένων κανόνων, ορίων από την πλευρά μας για να διαχειριστούμε την όψη ήπια, αλλά ακόμα καλύτερα προς όφελος μας.

Ο Πλούτωνας σε ταφ-τετράγωνο με τον άξονα Ωροσκόπου – Δύσης ζητά από εμάς να πάρουμε την πρωτοβουλία, και να θανατώσουμε οικειοθελώς τα άχρηστα και περιττά της προσωπικότητας μας που μας δυσκολεύουν και μας δυστυχούν, αλλά και να τελειώσουμε τις αρρωστημένες σχέσεις που μας κρατούν πίσω... Να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας αλλά και τις σχέσεις μας ώστε με την μετάλλαξη μας αυτή να βγουν στο φως νέα κομμάτια του εαυτού μας, κατά πολύ ανώτερα από τα μέχρι πρότινος συνήθεις χαρακτηριστικά της παρουσίας μας και ως προς τους άλλους, και ως προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Τέλος το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα χρειάζεται πολύ λεπτό χειρισμό για να μην υποπέσουμε σε φαντασιοπληξίες. Η διαχείριση της όψης αφορά ανάπτυξη σε καλλιτεχνικά ζητήματα, στην διοχέτευση της ενέργειας στην τέχνη, ή σε τομείς όπως ο διαλογισμός και το μεταφυσικό.

Συνθέτοντας τα παραπάνω διακρίνουμε πως στο ποιοι θέλουμε να είμαστε πρέπει να συμπεριληφθούν τα συναισθήματα που χρειάζεται να αναπτύξουμε όχι με σκληρότητα, αλλά με οριοθέτηση των ατομικών μας ορίων, ώστε μέσα από αυτά να ωριμάσουμε. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να επέλθει μία μεταμόρφωση στις σχέσεις μας με τους άλλους αλλά και στον εαυτό μας, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μία γεύση ονείρου στη ζωή μας, καλλιτεχνίας, αλλά και εσωτερικής επέκτασης.

Με την σύγκριση της Πανσελήνου (και Έκλειψης) με τον Αστρικό της χάρτη στη συνέχεια, παίρνουμε τις εξής επιπλέον πληροφορίες:

Αυτό που θέλουμε να είμαστε εξαιτίας του Αστρικού Ερμή σε τετράγωνο με τον Χείρωνα προϋποθέτει έναν αγώνα στον τρόπο που σκεφτόμαστε ώστε να επιλύουμε τα όποια εμφανιζόμενα οικογενειακά ζητήματα του σπιτιού, και όχι να τα διογκώνουμε εξαιτίας  κάποιων εγωιστικών μας κινήτρων.

Από την άλλη λόγω του Αστρικού Άρη σε σύνοδο με την Αφροδίτη χρειάζεται να αποφύγουμε οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις στα συναισθηματικά μας, δίνοντας έμφαση στην ορθή διαχείριση των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων χωρίς να μπερδεύουμε τους ρόλους, αξιοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο στο έπακρο την ορθότητα στις σχέσεις μας.

Τέλος το τετράγωνο του Αστρικού Ουρανού με το Μεσουράνημα, και η σύνοδος του Αστρικού Μεσουρανήματος με το Δία σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μας δείχνει ξαφνικές αλλαγές σε καίριους τομείς της ζωής μας, που όμως θα μπορούσαν να μας ωφελήσουν αλλά και να μας ανυψώσουν, αν αποδεχτούμε το γεγονός της ύπαρξης κάτι ανώτερου από εμάς που μας καθοδηγεί και καθορίζει τη μοίρα μας, αποφεύγοντας να αναλάβουμε εμείς το οποιοδήποτε έργο σωτήρα προς τους άλλους, ξεγελώντας πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό.
***
Καίρια Έκλειψη, και πολύ μεταμορφωτική. Και επειδή οι εκλείψεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διόγκωση επιδράσεων που απορρέουν από τις θέσεις και τις όψεις των πλανητών στο έπακρο, επιφέρουν τις μεγάλες ανακατατάξεις που επιδρούν στη ζωής μας, όχι απαραίτητα ή πάντα δυσάρεστες, αλλά και πολύ ευμενείς και ευεργετικές. Το σίγουρο είναι πως αν αγγίζουν σημαντικά σημεία στο γενέθλιο χάρτη μας, δίνουν την αναγκαία ώθηση για τις σημαντικότερες αλλαγές, αλλά και για τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα της μοίρας μας.

Επηρεάζουν άμεσα όσους έχουν γεννηθεί κοντά στην 25η μοίρα του Παρορμητικού Σταυρού δηλαδή Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς, αλλά και όσους έχουν Σελήνη, Μεσουράνημα, αλλά και προσωπικούς πλανήτες και δείκτες κοντά σε αυτή τη μοίρα.