Νέα Σελήνη 30ης Αυγούστου – Πραγμάτωση – Διευθέτηση – Επαναπροσδιορισμός

Η δεύτερη Νέα Σελήνη μέσα στον Αύγουστο πραγματοποιείται κατά την εκπνοή του μήνα στις 30, ώρα 12:37 το μεσημέρι, στην 7η μοίρα της Παρθένου με ωροσκόπο 15,24 Σκορπιού, και έχει γεύση Πραγμάτωσης.


Καλούμαστε να συντονιστούμε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής μας αποκτώντας καθαρό αναλυτικό βλέμμα, καρδιά που υπηρετεί χειροπιαστούς σκοπούς, και δράση που αποσκοπεί στο αρτιότερο  αποτέλεσμα.

Εκκινείται μια δύναμη μέσα μας που δύναται να συντονίσει όλη μας την ύπαρξη ώστε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε με επιμέλεια, επικεντρωμένοι στην ουσία των πραγμάτων. Οι σκέψεις, τα θέλω και οι ανάγκες μας είναι απαιτητό να συμπορευτούν χαράζοντας μία κοινή γραμμή. Μόνο τότε γίνεται εφικτή η απαραίτητη μεταμόρφωση.

Πρώτιστα αναδημιουργείται ο κόσμο μας σε ένα βαθύτερο εσωτερικό επίπεδο, -ώστε να κρατηθούμε γερά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις-, πετώντας κάθε παρελθοντικό βάρος, αρνούμενοι να εξακολουθούμε να το κουβαλάμε.

Δευτερευόντως, επανεκκινείται και η εξωτερική μας ζωή, μια και επαναπροσδιορίζουμε εργασίες, σχέσεις, ενδιαφέροντα και σχέδια, βρίσκοντας πρακτικούς τρόπους διευθέτησης ειδικά όσων απαιτούν άμεση πρακτική ανταπόκριση στα τετριμμένα ζητήματα, παράγοντας τις απαιτούμενες λύσεις.

Με την εκπληκτική αρμονική όψη με τον Ουρανό από τον Ταύρο πραγματοποιούνται αβίαστες αλλαγές προς όφελος μας που μπορεί να μας εκπλήξουν. Νέα πράγματα εμφανίζονται στο προσκήνιο της ζωής μας τα οποία χρειάζεται να τα αγκαλιάσουμε, αποφεύγοντας να μείνουμε κολλημένοι σε ιδέες διαφορετικές που κρατούσαμε στο μυαλό μας μέχρι πρότινος. 

Η ζωή, μας προτρέπει σε καινοτόμους δρόμους.

Η απαραίτητη μεταμορφωτική διαδικασία είναι καθ’ όλα δυνατή λόγω της συμμετοχής του ωροσκόπου Σκορπιού στο σχήμα χαρταετού που δημιουργείται παρέα με τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Ποσειδώνα.

Έτσι ο ορθολογισμός της Νέας Σελήνης, παρά το Στέλιουμ των πλανητών στο χώρο του, υποδέχεται έναν πλούσιο συναισθηματισμό ο οποίος μας πλημμυρίζει με συμπόνια για τον εαυτό μας και τους άλλους. Όλη αυτή η ευαισθησία είναι απόλυτα συμβατή προς την γενικότερη ανοδική πορεία της εξέλιξης συλλογικά. 

Χρειάζεται όλοι μας, να αφήσουμε σε δεύτερο ρόλο τα επαγγελματικά, τη δύναμη, την υπεροχή, και το σκληρό προσωπείο με τον Νότιο Δεσμό στον Αιγόκερο, και να πορευτούμε με γνώμονα την οικογένεια, τις ρίζες, τις ευαισθησίες μας, τη φροντίδα και την αγκαλιά. Τους δεσμούς αίματος λοιπόν και την αγάπη.

Το μόνο μελανό σημείο της Νέας Σελήνης αφορά την δυσαρμονία του Δία με τον Ποσειδώνα που ωθεί σε φανταστικούς κόσμους, εύκολο κέρδος και μηδαμινές αναστολές…. Η μεταστροφή της δυσκολίας της όψης μπορεί να γίνει μέσα από την προσφορά προς το συνάνθρωπο και τους πάσχοντες, την τέχνη, την προσήλωση στο Θεό, τη Θρησκευτική ευλάβεια και την κατανυκτική προσευχής. 

Εργαζόμενοι όμως με τον εαυτό μας μπορούμε (σε συνεργασία με τις παραινέσεις της προσγειωμένης Παρθένου), να εισχωρήσουμε σε χώρους μεταφυσικούς με Διαλογισμό ή οραματικούς στοχασμούς, «ποτίζοντας» κατά αυτόν τον τρόπο και το εσώτερο κομμάτι της ύπαρξης μας που απαιτεί επίσης προσοχή και επιμέλεια...

Παρακάτω, ο χάρτης σύμπραξης της Νέας Σελήνης με τον αντίστοιχο Αστρικό της χάρτη εξαιτίας του  τετραγώνου του Αστρικού Ωροσκόπου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο, δείχνει ξεκάθαρα πια την απαιτούμενη μεταμορφωτική διαδικασία που θα υποστούμε είτε οικειοθελώς, είτε ασυνείδητα, ίσως μαζί με κάποιες ευκολίες που θα προκύψουν ευκαιριακά, λόγω εύνοιας από τον Αστρικό Δία:


Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο επηρεάζει όλους μας για Νέα ξεκινήματα με τον τρόπο που περιγράφηκε, αλλά εντονότερα τους γεννημένους Παρθένους, Ιχθείς, Δίδυμους και Τοξότες κοντά στην 7η μοίρα, και τους Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς κοντά στην 13η μοίρα, χωρίς να ξεχνάμε και τον επηρεασμό όσων έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και τους προσωπικούς πλανήτες Ερμή, Αφροδίτη και Άρη κοντά στις αναφερθείσες  μοίρες.