Πανσέληνος Αυγούστου – Ταμπεραμέντο Ελευθερίας


Η βασιλική πανσέληνος του χρόνου πραγματοποιείται το 15αύγουστο 3μιση το μεσημέρι στην 23η μοίρα του άξονα Υδροχόου – Λέοντα με ωροσκόπο στις 8,17 μοίρες του Τοξότη.
Η Σελήνη στον Υδροχόο δεν χαρακτηρίζεται για το συναισθηματισμό της, καθώς βγάζει περισσότερο χαρακτηριστικά ελευθερίας και  απρόβλεπτης διάθεσης απαλλαγμένα από ταμπού και δεσμεύσεις.

Η ατομικότητα μας είναι γεννημένη ελεύθερη, και μέσα από αυτήν την ελευθερία έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε ότι αποφασίσουμε. Το μόνο που μας σταματά είναι οι δεσμεύσεις και τα εμπόδια που ενδέχεται να βάζουμε οι ίδιοι.
*
Με το σφιχταγκάλιασμα της Αφροδίτης με τον Ήλιο στο Λέοντα αισθανόμαστε ως το κέντρο της προσοχής, βαθιά αγαπητοί και με το ταίρι μας, μπορούμε να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές αγάπης και ερώτων, χωρίς να χαθούμε μέσα στη σχέση, κρατώντας ακέραιη την ατομική ελευθερία μας.

Οι αδέσμευτοι βρίσκουν ταίρι ή αναπτύσσεται η δυνατότητα να αγκαλιάσουν την ατομικότητα τους και το παιδί μέσα τους, αποκαθιστώντας μια πρωτόγνωρη επικοινωνία με τον εσώτερο εαυτό.
*
Ο Ποσειδώνας με εύνοια ακριβείας προς στους Δεσμούς της Σελήνης βάζει στο παιχνίδι των σχέσεων μοιραία το ουτοπικό της τελειότητας, δίνοντας μια γεύση αιθέριου ονείρου στις συντροφικές στιγμές που ζούμε, και στην αγάπη που βιώνουμε.

Οι διαλογισμοί μας επίσης αυτό το διάστημα ενδέχεται να περιέχουν αβίαστα βιώματα ανώτερων κόσμων, αλλά υπάρχει μεγάλη εύνοια και σε όλα τα ζητήματα των εναλλακτικών θεραπειών.
*
Με τη σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης σε χιαστί με τον Πλούτωνα διαφαίνεται το τελείωμα παλιών σχέσεων και άλλων συναισθηματικών καταστάσεων που παρήλθαν, οι οποίες παλαιότερα μας κρατούσαν δέσμιους. Θα υποφέρουμε, μόνο αν παραμείνουμε από πείσμα ή εξάρτηση σε αυτές. Τα πάντα προτάσσουν προς το μέλλον…
*
Η μόνη άβολη όψη της Πανσελήνου είναι αυτή του Ερμή με τον Ουρανό, που αναμένει εκρηκτικές καταστάσεις στον τομέα της επικοινωνίας. Λόγια ανατρεπτικά και απρόβλεπτα, στα οποία είναι θεμιτό να μη δώσουμε καμία βαρύτητα. Ίσως μάθουμε και κάποια νέα τα οποία ούτε που φανταζόμασταν.
*
Ο Δίας στον 1ο οίκο του χάρτη επισφραγίσει την θετικότητα της  Πανσελήνου, και την επεκτατική της διάθεση. Πριν το τέλος του καλοκαιριού και πριν την επάνοδο στη ρουτίνα μας το σύμπαν προσφέρει την ευκαιρία για μια μεγάλη γεύση ελευθερίας,  ξενοιασιάς, χαράς και διασκέδασης.

Συγκρίνοντας με τον Αστρικό χάρτη τα παραπάνω διαφοροποιούνται ως εξής:
Ο Αστρικός Δίας στριμώχνει την Πανσέληνο που συναντά τον Αστρικό Ποσειδώνα, και τη σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης, αλλά έρχεται ο Αστρικός Κρόνος να εξομαλύνει την κατάσταση του όλου σχήματος δίνοντας διέξοδο.

Πολλή διαχυτικότητα και ακραίες υπερβολές στους έρωτες και τη διασκέδαση με την ελευθερία που θα νιώθουμε. Χρειάζεται επαγρύπνηση και μια μετρημένη στάση, για να μην υπάρξουν επακόλουθα στο ξεφάντωμα μας με ακραία ξεσαλώματα.

Ακόμα και οι υπερβολές, είναι αναγκαίο να διέπονται από κάποια όρια, κι αυτό, για να μην μας βγει ξινό αυτό που αρχικά φαντάζει υπέροχο. «Παν μέτρον άριστον» λοιπόν και μπορούμε να περάσουμε τόσο καλά, που αυτό το καλοκαίρι να το θυμόμαστε χρόνια, μακάρι για τα καλά του…
*
Έρχεται τέλος και πλευρίζει ο Αστρικός Άρης τον Ερμή στην δύσκολη προαναφερθείσα του όψη με τον Ουρανό.

Οι αντιπαραθέσεις λοιπόν δεν μένουν στα λόγια, αλλά προχωρούν και στη ράβδο…. Προσέξτε τους τσακωμούς, αποφεύγοντας καταστάσεις που «μυρίζουν» μπαρούτι.

Η όψη απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και στις μετακινήσεις για ξαφνικά, αναπάντεχα θέματα που μπορεί να προκύψουν στο όχημα μας, στα δρομολόγια, και γενικότερα στο δρόμο…

***
Επηρεάζει άμεσα σε προσωπικό επίπεδο τις αρχικές μοίρες του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού Σταυρού, Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς, όπως και τις τελευταίες μοίρες του 3ου δεκαημέρου του Παρορμητικού Σταυρού, Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς.

Επίσης όλους όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, αλλά και Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις αρχικές μοίρες του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού Σταυρού, και στις τελευταίες μοίρες του 3ου δεκαημέρου του Παρορμητικού.

Οι υπόλοιποι θα αισθανθούμε τα χαρακτηριστικά της Πανσελήνου και τις ενέργειες της ως φαινόμενα που επηρεάζουν το συλλογικό του οποίου όλοι είμαστε μέρος.

Εύχομαι σε όλους να έχουμε μια υπέροχη βασιλική Πανσέληνο!