Ο Φινετσάτος Άρης στο Ζυγό και πως μας επηρεάζει

Στις 4 Οκτωβρίου ώρα 7.21 το πρωί, ο πλανήτης της αδρεναλίνης, της δράσης και της λίμπιντο, εισέρχεται στο χώρο αδυναμίας του το Ζυγό, όπου και θα παραμείνει μέχρι 19 Νοεμβρίου.


Ξεχνάμε εντελώς την κλασικά αποδεκτή θεώρηση της ιδιοσυγκρασίας του Άρη που τον θέλει να επιτίθεται κατά μέτωπο, να αγωνίζεται άμεσα και να διεκδικεί με αβυσσαλέα ορμή. Ο πολεμιστής του ζωδιακού Άρης ξεφεύγει εδώ από την καθιερωμένη διεκδίκηση και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται σε αδυναμία.

Κάθε Άρης -όπως και κάθε πλανήτης- έχει δικές του ξεχωριστές ικανότητες να αναδείξει, και η συγκεκριμένη διέλευση μας φέρνει σε επαφή με το αίτημα για ισορροπία μέσα από μια δίκαιη δράση, αλλά και με τη μαθητεία σε συνεργασίες υπό ίσους όρους.

Εκλείπει η άμεση ορμή, που τη θέση της παίρνει η στάση αναμονής και το ευγενικό χαμόγελο, γιατί το έναυσμα για να προβούμε σε διεκδικήσεις το παίρνουμε από το περιβάλλον. Αναγκαία συνθήκη για να τακτοποιήσουμε τις υποθέσεις μας αποτελεί η ύπαρξη ενός ήρεμου περιβάλλοντος. Απεχθανόμαστε την πίεση, και νιώθουμε δυσφορία σε κάθε μορφή επίθεσης και βιαιότητας. Γινόμαστε οι πιο κατάλληλοι διαιτητές εν μέσω δύο αντιμαχόμενων πλευρών, και αποχωρούμε όταν τα βέλη εκτοξεύονται άμεσα προς εμάς.

Με υπαρκτή την πίεση στο περιβάλλον μας, -κάτι που αποτελεί καθημερινότητα στον τρελό, ανισσόροπο κόσμο που ζούμε-, μας διακατέχει εκνευρισμός, ανησυχία, αποσυντονισμός και ανασφάλεια, για τα οποία όλοι μας τιθέμεθα να εργαστούμε  κατά τη διάρκεια επιρροής του συγκεκριμένου Άρη.

Το στοίχημα είναι παρ’ όλες τις αλλοπρόσαλλες, παράλογες υποκριτικές καταστάσεις που θα παρουσιαστούν, να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Βασικό είναι να μην πάρουμε τίποτα από όλα όσα συμβαίνουν ως προσωπική επίθεση και αισθανθούμε θιγμένοι.

Να αφήσουμε μεν ένα άνοιγμα ώστε να επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον, αλλά όχι αρκετό ώστε να μας αποπροσανατολίσει από τους στόχους και τις επιδιώξεις μας. Η κυρίαρχη τάση που θα επικρατεί θα είναι να κάνουμε μόνιμα τα χατίρια των άλλων, παραβλέποντας τα θέλω μας.

Όταν δεν γίνεται εφικτό να διαχειριστούμε κατάλληλα την ενέργεια εξισορρόπησης, μας κυριεύει το παράπονο και η αδικία σαν τα μικρά παιδιά. Αντιδρούμε ίσως ειρωνικά, ή καταπίνουμε τα πάντα και κάνουμε μόνο όσα είναι αποδεκτά από τους άλλους, μένοντας να μαραζώνουμε μονάχοι μας…

Αλλά μπορεί να λειτουργήσουμε και ανάποδα, και να μας κατακλίσει θυμός, που ενδέχεται να γίνει οργή, και να μας οδηγήσει σε βίαια ξεσπάσματα στα οποία δεν θα αναγνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι τον εαυτό μας…

Στον έρωτα γινόμαστε σαν ιππότες –άντρες και γυναίκες-,  που προσπαθούμε να προσφέρουμε ικανοποίηση στο ταίρι μας κάνοντας του όλα τα χατίρια. Εδώ χρειάζεται διάκριση ώστε να παραμένουμε σε μία σχέση επειδή πραγματικά έχουμε αισθήματα και το άτομο μας δονεί ερωτικά, και όχι από φόβο εγκατάλειψης μήπως και καταλήξουμε μόνοι.

Φροντίζουμε να προσφέρουμε γενικά ηρεμία, αρμονία και ομορφιά –λόγω της Αφροδίτης–, σε όλων των ειδών τις σχέσεις  μας, κάνοντας μάλιστα και ατέρμονες συζητήσεις –λόγω του αέρινου στοιχείου-. Γίνεται ανάγκη μας να καθοριζόμαστε μέσω των άλλων ανθρώπων με τους οποίους ερχόμαστε σε προσωπική άμεση επαφή, κι αυτό μας προάγει.

Σε εργασιακά ζητήματα ευνοούμαστε όλοι όσοι εργαζόμαστε σε τομείς διακόσμησης, καλαισθησίας, αισθητικής, μόδας, και ομορφιάς. Έχουμε σπινθηροβόλες ιδέες αλλαγών με βάση μας την αρμονία, ενώ βιώνουμε και μια ανάγκη ανανέωσης του χώρου του σπιτιού μας αλλά και της εργασίας μας.

Από 7 μέχρι 11/10 με την αντιπαράθεση με τον Χείρωνα από τον Κριό, προκύπτουν τεταμένες καταστάσεις στο σπίτι με την οικογένεια.
Ειδικότερα Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στις πρώτες μοίρες, διεκδικείστε με σύνεση τις θέσεις σας, χωρίς να λουφάξετε, αλλά και χωρίς να απολογηθείτε. Απλά λάβετε υπ’ όψιν σας και τις θέσεις των άλλων, για να μπορέσετε να καλμάρετε τα πράγματα.

Από 23 μέχρι 30/10 με τη δύσκολη όψη με τον Κρόνο, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αφόρητο άγχος, και ίσως σκληρότητα από τις μορφές εξουσίες της ζωής μας.
Ειδικότερα Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στα μέσα του 2ου δεκαήμερου, θα αντιμετωπίσετε κάποιες υποσυνείδητες φοβίες που βγαίνουν στην επιφάνεια και σας καθηλώνουν. Αφορμή ή πίεση από το περιβάλλον για τον όγκο των υποχρεώσεων που σας βαραίνουν.
Αντιληφθείτε πως ο λόγος της καταπίεσης πηγάζει από τις απαιτήσεις που έχετε από τον εαυτό σας, όπως και από τη μη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας.
Σκεφτείτε πως έχετε βρεθεί σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν και τις ξεπεράσατε επιτυχώς.
Ο κύριος λόγος όμως της δυσφορίας είναι για να εργαστείτε με τις φοβίες σας, και όχι τελικά για να σας καταβάλουν. Απλώς πετάξτε από πάνω σας τις γνώμες των άλλων και την αρνητική σας γαλούχηση γιατί στην πίεση των άλλων, οι ίδιοι συνηγορείτε και βασανίζεστε.

Από 31/10 μέχρι 9/11 σχηματίζεται μία από τις πιο δύσκολες αστρολογικές όψεις: Ο Άρης στη θέση αδυναμίας του, πραγματοποιεί δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο, με το κλίμα να προτάσσει μηδενισμό σε κάποιους τομείς της ζωής μας, με κυριότερο αυτόν των σχέσεων. Ενδέχεται επίσης κάποια μορφή κατάθλιψης, αλλά και μηδενισμός του εαυτού μας.
Ειδικότερα Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στο τέλος του 2ου, αρχές του 3ου δεκαημέρου, ενδεχομένως να σας συμβεί ένα από τα δύο σενάρια:
Είτε να διαλυθεί μια σχέση σας ολοσχερώς, είτε, να πεθάνει μια παλιά κατάσταση σε αυτήν τη σχέση, με την απαίτηση να ξεκινήσει από παντελώς νέα βάση, φρέσκια κι ανανεωμένη. Αυτό προϋποθέτει μια δική σας ριζική αλλαγή, που θα καθρεφτιστεί στη στάση σας απέναντι στη σχέση, ή τις σχέσεις σας.
Προσοχή βεβαίως στα ξεσπάσματα θυμού που μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα, και στην σατραπική επιβολή σε πράγματα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν τραβάνε για συνέχεια….

Από 9 μέχρι 16/11 με την εύνοια με τον Δία από τον Τοξότη, η χαρά και η αισιόδοξη διάθεση πλημυρίζουν τις συντροφικές μας σχέσεις, οι οποίες και απογειώνονται με έναν αέρα ελευθερίας και ξεγνοιασιάς.
Ειδικότερα Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Λέοντες και Τοξότες στα μέσα του 3ου δεκαημέρου, αποδράστε εκτός της καθημερινότητας με φίλους ή το σύντροφο και θα περάσετε συναρπαστικά.
Αν παραμείνετε εντός των τειχών της καθημερινότητας, εντάξτε στο πρόγραμμα σας κάποια δραστηριότητα πέραν της ρουτίνας, γιατί πραγματικά θα το απολαύσετε. Νιώθετε  αγαπητοί, χαίρεστε ατέρμονες συζητήσεις και αισθάνεστε χαλαρά κι ανάλαφρα.

Ο Άρης στο Ζυγό δρα για να αποκαταστήσει ισορροπίες μέσα από την αρένα των σχέσεων μας. Να προχωρήσουν μέσα σ’ ένα κλίμα συμφωνίας, ισοτιμίας, και αρμονικής διαβίωσης. Μετά το πέρασμα του σίγουρα κάτι θα έχει αλλάξει ριζικά μέσα στις προσωπικές επαφές μας.