Νέα Σελήνη, Ολική Ηλιακή Έκλειψη, & Φασίνα στη Ζωή μας!

Λίγο πριν την εκπνοή του 2019, στις 26 Δεκεμβρίου 7,13 το πρωί, 
πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του μήνα στις 4,06 του Αιγόκερω. 
Δεν πρόκειται όμως για απλή Νέα Σελήνη, μια και είναι ταυτόχρονα και Έκλειψη και μάλιστα Ολική. Αυτό, της δίνει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα και μας αφορά όλους.

Οι εκλείψεις γενικά είναι το «σκούντημα» (όπως μου αρέσει να αποκαλώ) από το σύμπαν ώστε να τρέξει τη  ζωή και τα γεγονότα σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Να σημειωθεί πως στην ουσία βρισκόμαστε μόνιμα σε κάποια περίοδο εκλείψεων, και δεν είναι μόνο η παρούσα που αν αγγίζει το χάρτη μας θα μας επηρεάσει.

Αυτό σημαίνει πως τα φοβικά σενάρια των εκλείψεων είναι άκαιρα και άσκοπα. Απλά τώρα, ήρθε η στιγμή για τη συγκεκριμένη σκακιέρα που στήνεται στον ουρανό.

Να θυμίσουμε πως οι πλανήτες και τα φαινόμενα μεταξύ των πλανητών δεν προκαλούν τις καταστάσεις, απλά έχει παρατηρηθεί από το βάθος των αιώνων ότι απλά «ερμηνεύουν» τα γεγονότα και τα πράγματα, χωρίς να είναι οι υπαίτιοι που τα προκαλούν..

Η παρούσα Έκλειψη είναι έντονη σε ζητήματα εξουσιών και χαρακτηρίζεται από υπερβολή, ανάλογα με τη δική μας θέση στα πράγματα και το πως «στεκόμαστε» γενικότερα στη ζωή.

Έτσι, είτε θα είμαστε οι εξουσιαστές στους χώρους που κινούμαστε, είτε θα υποστούμε το βάρος κάποιας εξουσίας επάνω μας.

Οι υποχρεώσεις επίσης και τα πρέπει θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, όπως, και η μεγάλη έμφαση που θα δώσουμε στο πως φαινόμαστε, αλλά, και στους στόχους και τις φιλοδοξίες μας.

Οπλιζόμαστε με δύναμη ώστε να αντεπεξέλθουμε στις καταστάσεις που παρουσιάζονται, με λύσεις ή συμβάντα, τα οποία έρχονται μπροστά μας σαν από μηχανής Θεός, λες και πραγματικά έρχονται ….από το πουθενά.

Πιέζουμε, ναι μεν πιέζουμε τον εαυτό μας λοιπόν, ή νιώθουμε ότι οι άλλοι ή οι καταστάσεις μας πιέζουν, αλλά υπάρχουν πολλά κρυφά όπλα, που αν τα χρησιμοποιήσουμε συνετά, θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χρειάζεται όμως να δουλέψουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να ασχοληθούμε με ανειλημμένες υποχρεώσεις, αλλά και να λύσουμε καταστάσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να «βάλουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο».

Ποια είναι τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς τους ίδιους ατομικά; Με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε, και μάλιστα να τους δώσουμε και την πλήρη προσοχή μας. Γιατί αν κάνουμε πάντα μόνο ότι χρειάζεται και ότι πρέπει, εμείς, που είμαστε αυτοί που κανονικά χρειάζεται να εισπράξουμε τα αποτελέσματα των κόπων μας που είμαστε;

Δεν πρέπει να κοιτάξουμε πως θα διαχειριστούμε τα ζητήματα, ώστε να έχουν τα πράγματα που κάνουμε έναν πρακτικό, αλλά και χρήσιμο σκοπό, πρώτα για μας;

Ναι φίλοι μου, πρέπει. Ίσως, να είναι και το μόνο πραγματικό πρέπει που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει τελικά….

Αν εμείς δεν αναλάβουμε αυτό το ρόλο, θα το κάνει το σύμπαν για μας, και πιστέψτε με, δεν θεωρώ ότι θα είναι κάτι που θα μας αρέσει….

Χρειάζεται λοιπόν, να ωριμάσουμε. Να οριστικοποιήσουμε κάποια ζητήματα, να δουλέψουμε, να αποκτήσουμε σοβαρότητα, αφήνοντας κατά μέρος τις σοβαροφάνειες και το πολύ μπλα μπλα ενώ από πράξη…. αέρας κοπανιστός…. Εδώ είναι που χρειάζεται προσοχή…

Ξηλώνουμε, χτίζουμε λοιπόν, και σηκώνουμε μανίκια. Είναι λες και βάζουμε φασίνα σε όλη μας τη ζωή. Κι εδώ που τα λέμε το χρειάζεται δεν νομίζετε;;; Αρκετά το ρίξαμε θαρρώ στο σορολόπ….

***

Εσωτερικά, εξελικτικά, τι καλύτερο διάστημα για να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, και να δράσουμε με τους διαλογισμούς μας; Σε ανυποψίαστες στιγμές, οι επιτεύξεις που ενδέχεται να βιώσουμε, είναι πέραν κάθε φαντασίας…, που ούτε θα μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε…

Ας εκμεταλλευτούμε αυτές τις μέρες, και δεν θα μετανιώσουμε για την πειθαρχημένη, επιλεγμένη μας στάση και δράση…. Αρκεί, (προσοχή), να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο και γίνουμε στεγνά σκληροί με τον εαυτό μας γιατί τότε, μόνο αντίθετα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα φέρουμε….

***

Στη σύγκριση της Έκλειψης με τον Αστρικό της χάρτη,
διακρίνουμε τις εξής έξτρα πληροφορίες:

Μεγάλη υποσυνείδητη κινητικότητα η οποία και θα οδηγεί τελικά τα βήματα μας, αλλά και μια ανάγκη να μεταμορφώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, αν θέλουμε τα σχέδια μας να έχουν κάποιο αντίκρισμα.
Επίσης κάποια ενδεχόμενη πίεση οφείλεται σε παλιές άλυτες καταστάσεις, που καλά θα κάνουμε να τις λύσουμε… Αλλιώς, σα φαντάσματα θα εξακολουθούν να μας κυνηγούν…

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα αναγκαστούν να αποχαιρετήσουν πράγματα που δεν εξυπηρετούν την πρόοδο στη ζωή τους, και θα έλεγα απλά να μην προκαλέσουν αντίσταση, και μόνο να ακολουθήσουν το ρεύμα, όταν τα πράγματα φτάσουν ίσως να σκουρύνουν… Καλό είναι τις κινήσεις μας, να τις κάνουμε «όταν μας παίρνει», δηλαδή, όταν το σηκώνει κάπως και το κλίμα…

Τέλος ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε κάποια κέρδη αυτό το διάστημα. Που είτε θα είναι σε χρήμα, είτε σε εμπειρίες και συνειδητοποιήσεις, είτε σε ζητήματα αξιών, άρα, θα αισθανθούμε πρωτόγνωρη πληρότητα μέσω των ικανοτήτων και δράσεων μας, για πράγματα που θα κάνουμε και θα αισθανόμαστε υπερήφανοι.

*

Η έκλειψη επηρεάζει ιδιαίτερα Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς κοντά στην 5η μοίρα, και Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθείς κοντά στην 10η

Αλλά και όσους έχουν γύρω από τις παραπάνω μοίρες Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, μα και τους προσωπικούς πλανήτες Ερμή, Αφροδίτη, Άρη και Δήμητρα.

*

Καλά Χριστούγεννα φίλοι μου! Χωρίς να ξεχνάμε πως ο Χριστός, ανήκε στο ζώδιο του Αιγόκερω, που σημαίνει πως είναι μια ζωδιακή περιοχή που μπορεί να δώσει τα πάντα, αρκεί να είμαστε σοβαροί, μετρημένοι, πρακτικοί, και να έχουμε να αναδείξουμε κάποιο έργο… Σε όποιον τομέα, δεν έχει σημασία. Σε αυτόν, που είναι σημαντικός για μας και μας ανυψώνει…

Να είστε όλοι αγαπημένοι, και καλά μεταξύ σας και με τον εαυτό σας! 
Σας φιλώ…