Ο Πτωτικός Δίας στον Αιγόκερο - Και πως μας επηρεάζει

Στις 2 Δεκεμβρίου 8 και 20 το βραδάκι ο κοινωνικός πλανήτης Δίας, αποχωρεί από τον Τοξότη που είναι η ζωδιακή περιοχή της κυριαρχίας του, και εισέρχεται στη θέση πτώσης του που είναι το ζώδιο του Αιγόκερω. Θα παραμείνει ένα χρόνο περίπου μέχρι δηλαδή τις 19 Δεκεμβρίου του 2020, όπου και θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου.

Λέγεται για το Δία ότι είναι ευεργέτης. Εγώ θα έλεγα πως είναι περισσότερο πλανήτης της διόγκωσης παρά της ευεργεσίας. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με τη θέση που έχει στο γενέθλιο χάρτη μας, σε συνδυασμό με το σκηνικό που έχει στηθεί αστρολογικά για μας, ανάλογη θα είναι και η  δύσκολη ή ευεργετική του επιρροή.

Βασικό ρόλο παίζουν οι Νέες Σελήνες και οι Πανσέληνοι που θα πραγματοποιηθούν. Εννοείται ότι θα επηρεάσουν πολύ πιο έντονα όταν είναι και εκλείψεις. Επίσης βασικό ρόλο θα παίξει αν ενεργοποιεί το ήδη διαμορφωμένο σκηνικό των προοδευτικών μας. Αν δε το χρονικό διάστημα που θα κάνει όψεις με τους υπόλοιπους διελαύνοντες θα αγγίζει τα προηγούμενα, τότε θα συνεισφέρει με τον τρόπο του στην πραγματοποίηση τους, διογκώνοντας το όλο σκηνικό και μάλιστα σε  πολλαπλάσιο βαθμό. Εκεί λοιπόν που θα είχαμε ένα γεγονός μικρής εμβέλειας, έρχεται ο Δίας για να το αυξήσει. Είτε προς όφελος μας προσφέροντας τα δώρα του, είτε εις βάρος μας,  με πάμπολες δυσκολίες και προβλήματα.

Ο Δίας, όπως και ο Ουρανός δεν έχουν ούτε σχέδιο ούτε προοπτική. Ο ένας μεγαλώνει ότι βρει ακόμα και στην νιοστή, ο άλλος απλά αρέσκεται να ανατρέπει ότι καθεστώς βρίσκει. Ο Κρόνος έχει τα όρια του, ο Ποσειδώνας είναι ο άρχων της διάλυσης, ενώ ο Πλούτωνας μεταμορφώνει από το μηδέν ότι αγγίζει, αφού πρώτα το έχει φτάσει ο ίδιος στο μηδέν! Αυτά ως πληροφόρηση.

Ο Δίας στον Αιγόκερο (για να επιστρέψουμε), τον ένα χρόνο παραμονής του θα προσπαθήσει να  μας εμπλουτίσει με ακεραιότητα χαρακτήρα, να μας ωθήσει σε καθαρά παραδοσιακές αξίες, και να ενεργοποιήσει μέσα μας την ανάγκη να ακολουθούμε το γράμμα του νόμου σε ότι κάνουμε. Πολλές φορές μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό.

Αναπτύσσονται οι προοπτικές για επαγγελματική άνοδο και καταξίωση. Η φιλοδοξία ανεβαίνει στα ύψη, ενώ οι οργανωτικές και στρατηγικές μας ικανότητες θα είναι στο φόρτε τους. Αυτό που διεκδικούμε τελικά, είναι η κορυφή. (Ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα).

Δύσκολα να ξεφύγουμε από τα σταθερά κοινωνικά του πλαίσια και μάλιστα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποφύγουμε να εκτεθούμε. Ότι κάνουμε για να πραγματοποιήσουμε στόχους θα το κάνουμε χρησιμοποιώντας είτε κάποια προηγούμενη δοκιμασμένη τακτική, (για να είμαστε σίγουροι), είτε κάποιον αποδεκτό και καταγεγραμμένο νόμο, (για να είμαστε και καλυμμένοι), είτε και τα δυό.

Η σχέση μας με κάθε μορφή εξουσίας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα καλή, έτσι να καταφέρουμε τελικά να έχουμε κανονίσει σε κάθε περίπτωση για τις «τις άκρες μας». Λειτουργούμε επιφυλακτικά, και σαφώς αποφεύγουμε να παρανομούμε.

Μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να μαθητεύσουμε, στην ανάπτυξη του μέτρου που χρειάζεται να έχουμε στα πράγματα. Είναι αναγκαίο όμως, να αποφύγουμε να πνίγουμε ή να παγώνουμε τα συναισθήματα μας. Αυτό γιατί ο Κρόνιος Δίας μας κάνει με την επιρροή του να αδυνατούμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τον παράγοντα συναίσθημα. Και όσον αφορά τα δικά μας συναισθήματα, αλλά και των άλλων ανθρώπων με τους οποίους σχετιζόμαστε. Ειδικά όταν κοιτάμε καρφί μονάχα τους στόχους μας.

Μπορεί να μας προσφέρει σπουδαία επαγγελματικά δώρα, ακόμα και να μας εκτινάξει στα ύψη των δυνατοτήτων μας. Να πραγματοποιήσουμε τα σχέδια μας, και μάλιστα με έναν από μηχανής Θεό να βρίσκεται εκεί για μας. Προσδίδει σοβαρότητα, μετρημένες κινήσεις, και ορθολογική δράση που αν έχουμε δουλέψει σωστά, αποβαίνει μαζί με όλα τα άλλα προς όφελος μας.


Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά:

Η χρησιμοποίηση αυτού του Δία για εγωιστικούς σκοπούς που θα πατήσει επί πτωμάτων. Όπως, και ως αετονύχηδες κάποιοι από εμάς που θα εκμεταλλευτούμε με πάτημα το «γράμμα του νόμου» (βρίσκοντας πορτούλες που θα μας εξυπηρετούν) καταφέρνοντας να ασκήσουμε την εξουσία μας κατά το δοκούν….

Με το Δία όμως στον Αιγόκερο λίγα μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά. Δίας είναι αυτός! Ενδέχεται λοιπόν κάποιοι από θέσεις εξουσίας να βιώσουμε αντί άνοδο, την πιο μεγαλοπρεπή μας πτώση!  Και δαρμένοι, και κλαμένοι… (Γιατί θυμόμαστε τη θέση πτώσης…)

Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση των σκανδάλων, μέσα από τα οποία μπορεί να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. Χρειάζεται προσοχή όπως καταλαβαίνετε για όλους μας, ιδιαίτερα όσοι έχουμε «λερωμένη τη φωλιά μας»
***

Σε εσωτερικό επίπεδο (όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα χαρακτηριστικά στην Αστρολογία που έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας,) δίνει πάμπολλα δώρα, αλλά χωρίς φυσικά να χαρίζει το οτιδήποτε. Αφού έχει προηγηθεί όμως σκληρή δουλειά, δίνει υπέροχες ευκαιρίες σε όλους όσους ασχολούμαστε με το Διαλογισμό, τα εναλλακτικά, και κάθε μορφή προσπάθειας επέκτασης της συνείδησης.

Ο Δίας στον Αιγόκερο συνδυάζει ατόφια σοβαρότητα, ακίνητη στάση σώματος, πειθαρχημένη εσωτερική δράση, και επέκταση των οριζόντων μας. Κάτω από την επιρροή του ένα άνοιγμα, και (γιατί όχι) μία προαγωγή σε επίπεδο συνείδησης αποτελεί μία δυνατότητα, η οποία μπορεί να γίνει βεβαιότητα. 
***

Γενικά μιλώντας σε σχέση με τον επηρεασμό του, 
και κρίνοντας μόνο από τις διελεύσεις των πλανητών ενδέχεται να είναι:

Δύσκολος, αξιόπιστος, συντονισμένος αλλά και βαθιά στοχευόμενος για 
Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς

Με αβίαστη πρόθεση στις καταστάσεις και στα αποτελέσματα τους
πάλι για:
Αιγόκερους,
αλλά και για
Ταύρους και Παρθένους.

Δίνει ευκαιρίες αλλά χρειάζεται και ένα σκούντημα για: 
Σκορπιούς και Ιχθείς

Σιγοβράζει και γίνεται εμφανής μετά τη δράση του για:
Διδύμους και Λέοντες

Λειτουργεί με υποσυνείδητα εμφανιζόμενα αποτελέσματα από το πουθενά για:
Υδροχόους

Επικεντρώνεται απ’ ευθείας στα οικονομικά, αλλά και σε ότι έχει αξία για:
Τοξότες

Χωρίς ανάλυση των όψεων του Δία (γιατί είναι απίθανο να τις θυμόμαστε κατά το επερχόμενο διάστημα μιας ολόκληρης χρονιάς), αυτό που χρειάζεται να μας μείνει είναι η ουσία:

Ό,τι θα προσφέρει τελικά ο Δίας στον Αιγόκερο -ως Δίας-, αλλά και ό,τι θα στερήσει, -πάλι ως Δίας, αλλά λόγω της πληθωρικότητας της ιδιοσυγκρασίας του αυτή τη φορά-, θα είναι ότι μας αναλογεί, αλλά και ότι μας αξίζει. (λόγω του Κρόνιου οφθαλμού)

Ότι κάνει, θα το κάνει λοιπόν με όλη τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία που τον διακρίνει. Γιατί η δύναμη του αιώνιου κριτή σίγουρα θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την κυριαρχία των ορίων της, αλλά και μια εμπειρία Σοφά Διδακτική αλλά και καθ' όλα διαφωτιστική.