Ο Άρης στον Παιχνιδιάρη & Πνευματώδη Τοξότη, & πως μας επηρεάζει

Στις 3 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 11 και μισή το πρωί, ο Άρης, ο πολεμιστής του ζωδιακού, πλανήτης των διαφωνιών, του αγώνα και των επιδιώξεων, περνάει στο ζώδιο του Πνευματώδη Τοξότη.
Αυτό σημαίνει πως προσανατολίζουμε την κατεύθυνση των δράσεων μας σε θέματα σπουδών και μάθησης. Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση για άνοιγμα των οριζόντων μας, ανάλογα φυσικά με τα ενδιαφέροντα και τις υποχρεώσεις του καθενός μας, μια και μετά το πέραν των εορταστικών ημερών μαθητές και σπουδαστές, επιστρέφουν δριμύτεροι στις επάλξεις των τάξεων τους.

Αλλά το κέφι, το χιούμορ και η αισιοδοξία δεν θα μας λείψουν, τουλάχιστον μέχρι τις 16 του Φλεβάρη που ο Άρης θα περάσει στην περιοχή του ενήλικα του ζωδιακού Αιγόκερω. Γιατί ο Άρης στον Τοξότη είναι ένας παιχνιδιάρης Άρης. Διακατέχεται από μεγάλη περιέργεια, πάθος για μάθηση, και τάσεις ελευθερίας, καθώς αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει….

Θα προσπαθούμε τον ενάμιση μήνα που θα παραμείνει εδώ να αποφεύγουμε όσο γίνεται τα σοβαρά ζητήματα, (αν και αυτό βέβαια δεν θα είναι πάντα εφικτό). Θα υπάρχει ευελιξία κατά τις διαφωνίες που ίσως προκύψουν, έτσι θα είναι δύσκολο να καταλήγουν σε τσακωμούς. Ως δια μαγείας, τα νεύρα μας δεν θα είναι και τόσο έντονα, όσο θα ήταν από μια διέλευση κάποιου άλλου Άρη, ίσως περισσότερο πολεμοχαρή ή οξύθυμου…. Αν αποφασίσουμε να μπούμε σε μάχη με τον Άρη στον Τοξότη να θυμάστε, θα το κάνουμε μόνο αν είναι να κηρύξουμε έναν Ιερό για μας πόλεμο, και ποτέ άλλοτε...

Θα μας χαρακτηρίζει η ένταση και το πάθος σε ότι κάνουμε μεν, αλλά κυρίως σε ότι σχετίζεται με τη μετάδοση της γνώσης. Και επειδή οι μετακινήσεις μας θα αυξηθούν, καλό είναι να έχουμε την προσοχή μας σε ταξίδια που ίσως προκύψουν αυτό το διάστημα…

Θα μπορούμε να τακτοποιήσουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και ίσως, θα μας είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε σε ένα μονάχα πράγμα τη φορά. Μπορούμε όμως να μάθουμε πολλά νέα πράγματα με αρκετή ευκολία, αλλά σε μικρό διάστημα, μια και θα έχουμε την τάση να αλλάζουμε ρώτα πολύ γρήγορα όσον αφορά τα ενδιαφέροντα μας.

Μπορούμε ακόμα να φέρουμε εις πέρας γραφειοκρατικά ζητήματα, και μάλιστα αυτά, που ήδη θα έπρεπε να είχαμε τακτοποιήσει. Γιατί θα έχουμε γρηγοράδα, αποτελεσματικότητα, και πνευματώδεις ιδέες που είναι και τα κύρια όπλα που θα μας βοηθήσουν στη διεκπεραίωση των εν λόγω θεμάτων.

Δύσκολα θα περιοριστούμε. Κι αυτό, θα μας δώσει και την απαιτούμενη κινητικότητα με την οποία μπορούμε να ξεκουνήσουμε με σχετική ευκολία, και κάποια ζητήματα που θέλουν κάποιο σχετικό τρέξιμο. Ειδικά όσα μέχρι τώρα απλά μόνο τα σκεφτόμασταν. Ξεκολλάει καταστάσεις ο Άρης στον Τοξότη με τη φόρα και την ανεμελιά του, και καλό είναι να εκμεταλλευτούμε αυτή του τη δράση.

Το μόνο διάστημα στο οποίο χρειάζεται να επιδείξουμε μια κάποια προσοχή είναι τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Ότι φαίνεται εξωτερικά, μπορεί και να είναι αλλιώς απ’ ότι δείχνει, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε το νου μας.

Ας κάνουμε παρέα στον Άρη κατά το ταξίδι του. Είναι μια πολύ ευχάριστη νότα η Τοξοτίσια του φωτιά μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Γιατί η ζωή μας, μπορεί να έχει κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα, αλλά υπάρχουν και τα ανάλαφρα, τα οποία καλό είναι να μην τα αγνοούμε, ...ποτέ. Μόνο ζώντας όλη τη γκάμα της ζωής, μπορούμε να πορευόμαστε ισορροπημένα.

Καλή μάθηση, άνοιγμα των οριζόντων όλων μας, και Σοφή διαχείριση.
Να είστε όλοι ευλογημένοι.
Νίκη.