Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης Ιανουαρίου

Η Ευκαιρία της Μεταμόρφωσης είναι Εδώ
Η πρώτη Πανσέληνος του 2020, που θα συμβεί στις 21,21 το βράδυ της 10ης  Ιανουαρίου, θα συνδυαστεί με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία θα είναι ορατή και από την Ελλάδα. Θα έχει ωροσκόπο στην 9η μοίρα της Παρθένου, με την ακριβή αντίθεση Σελήνης – Ήλιου, ακριβώς στην 20η μοίρα του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω.
Σε μια έκλειψη παρασκιάς, η Πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως όπως σε μια κανονική έκλειψη που το φεγγάρι εισέρχεται ολόκληρο στη σκιάς του πλανήτη μας.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμα του θα είναι γύρω στις δέκα ώρα Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής. Το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό, και σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης.

Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA. Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Να έχουμε όμως υπ όψιν μας πως οι εκλείψεις αυτού του είδους, είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

Η αντίθεση Σελήνης – Ήλιου, πάντα σχετίζεται με τη σύγκρουση μεταξύ της ενστικτώδους ανταπόκρισης από τη μια, και έντιμης, διαφανής και συνειδητής συμπεριφοράς από την άλλη. Έτσι σε κάθε Πανσέληνο, ανάλογα με τον άξονα που πραγματοποιείται, παρουσιάζει γεγονότα που φέρνουν την κόντρα αυτή απλώς στην επιφάνεια, χωρίς να αποτελεί όπως καταλαβαίνουμε και την αιτία που την προκαλεί.

Εμείς ως ανθρώπινα όντα έχουμε άλυτα θέματα, που το σύμπαν με τον τρόπο αυτό μας τα πετάει ξεδιάντροπα στο τραπέζι να τα αντικρίσουμε κατάματα, ώστε να πάρουμε συνειδητή θέση σε αυτά, με μοναδικό σκοπό να τα λύσουμε και να πάμε παρακάτω.

Στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω λοιπόν, οι καταχωρημένες υποσυνείδητες καταγραφές που σχετίζονται με τις τρύπες που κρυβόμαστε από ανασφάλεια και φόβο, αντιπαραβάλλονται με μια ώριμη και διαυγή στάση ωρίμανσης, ενηλικίωσης, υπέρβασης, στόχων και αυτογνωσίας, αποτελώντας τελικά δύο εκδοχές αυτών των καταστάσεων, που είναι και οι δύο ατομικά δικές μας.

Επειδή όμως δεν γίνονται αντιληπτές ως περιουσία μας, γι’ αυτό και εμφανίζονται με εξωτερικές καταστάσεις, που το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να τις λύσουμε, είναι να βρούμε της ισορροπία ως τη χρυσή τομή τους μέσα μας. Γιατί από εκεί ξεκινά αυτή η αντιπαράθεση και καταλήγει σε σύγκρουση. Λύνοντας κάτι μέσα μας, λέμε αλλάζει και το έξω. Όμως ναι, αυτό είναι και συμβαίνει…

Τα πατρογονικά λοιπόν ένστικτα και καταχωρήσεις μας, έρχονται σε κόντρα με την ανάβαση της ατομικής μας θέσης στον κόσμο, και της λειτουργίας μιας άριστης εκδοχής του εαυτού μας. Αντανάκλαση τους στον κόσμο μας αποτελούν τα ζητήματα κοινωνικής θέση και καριέρας, με αυτά της οικογένειας. Η καριέρα, μέσα από μια ιεράρχηση των αξιών και της στάσης στη ζωή μας, χωρίς να μας κρατά πίσω η γενικότερη έννοια οικογένεια.

Λόγω της πολυσυζητημένης ιδιομοιρικής μάλιστα συνάντησης του Κρόνου με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω που συμβαίνει τώρα, (και ήδη βρίσκεται σε ισχύ από τις 4 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 14 του μήνα), μας κάνει να συμπεραίνουμε, πως η παρούσα Έκλειψη σκιαγραφεί ένα βαρύ και δύσκολο με την πρώτη ματιά σκηνικό. Γιατί δεν συμμετέχει απλώς η συνάντηση αυτών των πλανητών στην έκλειψη, αλλά πραγματοποιείται δύο μόλις μοίρες μακριά της.

Αυτό σημαίνει πως άμεσα επηρεαζόμενοι είναι οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι, οι Κριοί και οι Ζυγοί, γεννημένοι από την 19η έως την 23η μοίρα. Φυσικά, και όλοι όσοι έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο και Μεσουράνημα στις αναφερθείσες μοίρες.

Δευτερευόντως, (αν δεν υπάρχει η παραπάνω συνθήκη, δηλαδή να βρίσκεται είτε ο Ήλιος, είτε η Σελήνη, είτε ο Ωροσκόπος είτε το Μεσουράνημα στις παραπάνω μοίρες,) όσοι έχουν Ερμή, Αφροδίτη, Άρη και Δήμητρα εδώ θα επηρεαστούν μεν, αλλά όχι τόσο έντονα ώστε να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα σε τομείς της ζωής τους, τους οποίου και θα δηλώνει το ατομικό τους ωροσκόπιο.

Οι Παρορμητικοί όμως, (Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Κριοί και Ζυγοί,) θα ζήσουν σημεία σημαντικών αλλαγών, που στα θέματα που θα τους επηρεάσει, θα καθορίσουν ριζικά και τη μετέπειτα πορεία τους, και μάλιστα, για μεγάλο χρονικό διάστημα από τώρα.

Αυτό που χρειάζεται είναι να διαχειριστούμε όλα όσα μας κρατάνε πίσω στην πρόοδο μας. Και πρέπει να γίνει, χωρίς να κρατήσουμε αρρωστημένες ασφάλειες. Είναι σαν να γίνεται μία εγχείρηση κατά την οποία θα πονέσουμε μεν, αλλά μόνο για να περάσουμε σε μία καλύτερα φάση, που θα περιλαμβάνει την ανάρρωση, τη μαθητεία σε νέο ανεξερεύνητο περιβάλλον, και κατόπιν τη δημιουργία χάραξης μια ολοκαίνουριας πορείας, μη βασιζόμενης πλέον σε ουτοπικά στηρίγματα από το παρελθόν.

Θα χωρίσουμε λοιπόν, θα παντρευτούμε, θα χάσουμε αγαπημένα πρόσωπα είτε από τη ζωή, είτε επειδή θα φύγουν μακριά, θα περάσουμε μέσα από μία μεταμορφωτική φάση καλλιτεχνικής δημιουργίας που θα μας αποφέρει κέρδη, ή θα αναδιαμορφώσουμε όλο μας το είναι.

Αλλά, έχουμε τη δυνατότητα και να βρεθούμε σε θέσεις υψηλότερες από αυτές που κατέχουμε στη ζωή μας, αν ξεπεράσουμε τα κομπλεξικά μας σύνδρομα, και εργαστούμε σκληρά και με τιμιότητα.

Μπορούμε να κλείσουμε συμφωνίες επικερδείς, να αναθεωρήσουμε όλο το σκεπτικό της ζωής μας, και να πάρουν άλλη κατεύθυνση τα θέλω μας. Μπορούμε βεβαίως και να θέσουμε σε εφαρμογή σχέδια, που παρέμεναν για χρόνια μόνο ως όνειρα στον πάγο…

Οι Κριοί, ξεκάθαρα αλλάζουν ρώτα επαγγελματικά, και αναπροσαρμόζουν τη θέση τους στον κόσμο, αλλά και την εικόνα που έχουν για τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στον ύψιστο βαθμό των δυνατοτήτων τους.

Οι Καρκίνοι, εγκαθιδρύουν εντελώς νέα δεδομένα στις σχέσεις τους, καθώς αλλάζει όλο το σκηνικό σε αυτές, όπως και ο τρόπος που διαχειρίζονται την επαφή τους με τους άλλους. Η σχέση με την εσώτερη φωνή της ψυχής τους μπορεί τώρα επίσης να αποκατασταθεί, ερχόμενοι σε επαφή με αυτά που πραγματικά θέλουν. Τι θα κάνουν έκτοται όταν δουν τι θέλουν πραγματικά, είναι πλέον στο χέρι τους.

Οι Ζυγοί, θα βιώσουν οριστικές αλλαγές στο σπίτι. Καθώς δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους κάνοντας τα χατίρια ολονών, ήρθε ο καιρός να διεκδικήσουν όλα όσα πραγματικά ζητά η ψυχή τους. Πολλές δυσκολίες θα βιώσουν, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να οδηγηθούν σε μια πραγματική ζωή, συμβατή με τα θέλω και τη λαχτάρα της καρδιάς τους.

Οι Αιγόκεροι, μετά το πέρας αυτού του χρόνου, δεν θα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Ήρθε ο καιρός να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, και να κάνουν πράξη όλα όσα κρύβουν για χρόνια βαθιά μέσα τους. Είναι αγωνιστές όμως, και κοντεύει ο καιρός που θα εισπράξουν όλα τα δώρα του σύμπαντος για την υπομονή, την επιμονή, και τη σοφία που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια.

Όλοι μας όμως θα περάσουμε από μία αλλαγή νοοτροπίας στα παραπάνω θέματα. Αντιληπτικές και επικοινωνιακές καταχωρήσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο, οι πληροφορίες εναλλάσσονται μεταξύ τους, και τις διαχειριζόμαστε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, καθώς μας βοηθούν να αναθεωρήσουμε τις απόψεις και τη γενικότερη στρατηγική μας στη ζωή.

Η έκλειψη, θα έχει χαρακτήρα μεταμορφωτικό κυρίως σε επίπεδο Συνείδησης. Αλλάζει η έννοια των εξουσιών μέσα μας. Αρχίζει να βγαίνει μία πιο διεκδικητική στάση μας στα πράγματα. Για χρόνια αποδεχτήκαμε εξουσίες επάνω μας. Οι ίδιοι κατά βάση ήμασταν εξουσιαστικοί πρώτα με εμάς και όσα μας αξίζουν, και δευτερευόντως και με τους γύρω μας. Αλλά ήμασταν και άδικοι. Κι αυτό, τώρα θα το αναγνωρίσουμε.

Από την άλλη, αισθανόμαστε πως το συναίσθημα, δεν είναι ντροπή, και δεν αφορά τη δουλικότητα. Και δεν είναι απαραίτητο να μας κάνει τρωτούς, ή να το αποκλείουμε από τη ζωή μας γινόμενοι παγοκολόνες. Αντίθετα, μας δίνει τη δύναμη να μπορούμε να κρατιόμαστε στη ζωή ως βαθιά συναισθηματικά όντα, αλλά με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά. Μας κάνει να θέτουμε όρια στις επαφές μας πλέον. Αλλά, να θέτουμε και νέους στόχους, που κλιμακωτά θα μπορούν να βγάζουν στην επιφάνεια κάθε φορά, και μία ανώτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αυτό όμως δεν είναι εξέλιξη;

***
Στη σύγκριση του χάρτη της έκλειψης με τον Αστρικό της δίδυμο τσιμπάμε τις εξής συμπληρωματικές πληροφορίες:
- Το ιδιομοιρικό Ταφ τετράγωνο του Αστρικού Ουρανού με τους Δεσμούς, που μας δηλώνει τις επικείμενες καρμικές αλλαγές και ανατροπές που θα συμβούν.
- Το ταφ όμως και του Ποσειδώνα, αυτή τη φορά με τους Αστρικούς Δεσμούς, δείχνει μια πορεία που εφιστά την προσοχή σε παγίδες. Για να τις διαχειριστούμε λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι βαθιά πίστη, αλλά χωρίς παραμυθιάσματα. Άρα αυτό που διαφαίνεται απαιτητό είναι μια καθαρή οπτική των καταστάσεων, βασισμένη σε ρεαλιστικές βάσεις.
- Ο Ουρανός σε τετράγωνο με την Αστρική Αφροδίτη δείχνει χωρισμούς σε σχέσεις, ζευγαρώματα σε ελεύθερους, αλλά και ξαφνικά κέρδη από το πουθενά.
- Τέλος ο Χείρωνας, σε τετράγωνο με τον Αστρικό Πλούτωνα και Κρόνο, το τετράγωνο του Αστρικού Ουρανού με το Δία, και το τετράγωνο του Αστρικού Άρη με το Χείρωνα, δείχνουν απώλειες στο σπίτι, διαφωνίες, αλλά και ανατρεπτικές αλλαγές που θα συμβούν. Δείχνουν όμως, και πως έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, έχουμε το σθένος που χρειάζεται, αλλά και τη δύναμη να τις αντιμετωπίσουμε, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Τα πράγματα προχωράνε. Η ζωή προχωράει. Εμείς λοιπόν, είναι αδύνατον να μείνουμε πίσω. Στη νέα δεκαετία που μόλις ανέτειλε, κλείνουμε οπότε το μάτι, σηκώνουμε μανίκια, και με τη δύναμη της ψυχής μας δίνουμε μία υπόσχεση:
«Θα αντέξουμε, και θα βγούμε νικητές (όπως πάντα), ότι μα ότι κι αν συμβεί».
Κι αυτό, γιατί πάντα θυμόμαστε πως: «Είμαστε δυνατότεροι από τα προβλήματα μας, παιδιά ενός Θεού, που απλά ζούμε προσωρινά μέσα σε ένα υλικό σώμα».