Η Αφροδίτη των Ιχθύων & ο Ανιδιοτελής Έρωτας

Στις 13 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 8 και μισή το βράδυ η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ομορφιάς, και της γαλήνιας ισορροπίας, εισέρχεται στη ζωδιακή περιοχή έξαρσης της, αυτής των Ιχθύων.
Μέσα στο διάστημα των υπόλοιπων δύσκολων τελευταίων ουράνιων συναντήσεων που επικρατούν στον ουρανό, η είσοδος της Αφροδίτης στην ιδανική γι’ αυτήν θέση, μας προσφέρει ένα χάδι παρηγοριάς, αισιοδοξίας, και συναισθηματικής πληρότητας, αν απλώσουμε το χέρι να την αποδεχτούμε...

Γιατί στο σύμπαν υπάρχει πάντα ισορροπία. Κι όταν τα πράγματα σε κάποιες συναντήσεις πλανητών είναι σχετικά δύσκολα σε κατανόηση, και ενέχουν μάλιστα και πρακτική δυσκολία, από την άλλη, υπάρχουν ταυτόχρονα, και οι συναντήσεις ή θέσεις που δίνουν την οπτική της άλλης πλευράς του νομίσματος.

Η ζωή μας χωρίς έρωτα είναι άσκοπη, μια και πρόκειται για την πηγή της ζωής. Η ευχαρίστηση είναι λοιπόν το πρώτο σκαλοπάτι της, που ξεκινά από την υλική ευχαρίστηση με την αίσθηση της γεύσης και του χορτασμού, ενίοται με τη σωματική ευχαρίστηση μέσω του αγγίγματος.

Προχωρά στην ικανοποίηση της όσφρησης, της ακουστικής και των οπτικών ερεθισμάτων, για να αναβαθμίσει την ικανοποίηση της σε αυτήν των όμορφων συναισθημάτων, κατόπιν στην αγαλλίαση και την εσωτερική ησυχία, για να φτάσει, μέχρι την έκσταση, που είναι και το ανώτερο της στάδιο. Ένα στάδιο, που ουδεμία σχέση έχει με τον υλικό κόσμο, γιατί αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Πραγματικής Ύπαρξης μας, απαλλαγμένης από τα υλικά της παράγωγα.  .

Μέχρι λοιπόν αυτό το τελευταίο, το ανώτερο στάδιο είναι ικανή να φτάσει σε αίσθηση η Αφροδίτη των Ιχθύων. Ο άνθρωπος, φτάνει να κολυμπά σε μία πλημμυρίδα συναισθημάτων τόσο μεγάλη, που φτάνει να λιώνει μέσα τους, γιατί πραγματικά αισθάνεται πως βρίσκεται ανέκαθεν σε μία τεράστια αγκαλιά, που μόνιμα τον αγαπά και τον προστατεύει.

Κατά την παραμονή της η Αφροδίτη εδώ, έχει να πραγματοποιήσει μόνο μία δύσκολη σχετικά όψη. που είναι με τον Άρη από τον Τοξότη κοντά στις 27/01. Αν λειτουργήσει μόνο σε ερωτικό επίπεδο, είναι ιδανική για ζευγαρώματα. Ειδάλλως, προμηνύει διαφωνίες και κάποιον ίσως τσακωμό…

Οι υπόλοιπες όμως όψεις είναι μόνο θετικές με τους πλανήτες του ουράνιου στερεώματος, οπότε μπορούμε είτε να στηριχτούμε σε αυτήν μέσω των χαρακτηριστικών της, είτε απλώς να εισπράξουμε παρηγοριά, θρέφοντας την πίστη πως όλα (όπως πάντα) θα πάνε κατ’ ευχήν…

Οι υπόλοιπες συναντήσεις έχουν ως εξής:
Κοντά στις 16/01 με τον Ουρανό από τον Ταύρο
με ευχάριστες εκπλήξεις και γενικότερα πολύ γλυκές συνθήκες στο περιβάλλον μας.

Κοντά στις 20/01 με τους Δεσμούς από τον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω
δίνοντας την υπόσχεση πως οι αλλαγές σηματοδοτούν ένα μέλλον που είναι προς όφελος μας.

Κοντά στις 23/01 με το Δία από τον Αιγόκερο
που αυξάνει το άνοιγμα κατανόησης και αλληλοβοήθειας μεταξύ μας, 
ανοίγοντας μαλιστα τους ορίζοντες της ανιδιοτέλειας μας.

Κοντά στις 27/01 (εκτός από τον Άρη που αναφέραμε ήδη) με τον Ποσειδώνα
που είναι στο σπίτι του δηλαδή στους Ιχθύς, 
προσφέροντας μας ανεπανάληπτες στιγμές έρωτα, ολοκλήρωσης, και διαλογιστικών εμπειριών.

Κοντά στις 02/02 με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο, 
προσθέτοντας πάθος και μεταμόρφωση μέσα από παράδοση, 
δίνοντας ευκαιρίες για βαθιές συμφιλιώσεις, σε περιπτώσεις διαφωνιών που έχουν προηγηθεί.

Κοντά στις 04/02 με τον Κρόνο και πάλι από τον Αιγόκερο
βάζοντας ένα σύστημα λειτουργίας στις σχέσεις, που θα στηρίζεσαι σε βαθιά συναισθήματα, 
τα οποία θα συμπληρώνονται από μια καθ’ όλα δίκαιη δομή.

Ας απολαύσουμε λοιπόν τις στιγμές Αγάπης, Ανιδιοτέλειας και Προσφοράς, που η Αφροδίτη μας βοηθά να αναγνωρίσουμε όλοι, κατά την παραμονή της στη ζωδιακή ζώνη των Ιχθύων. 

Από τις 7 Φεβρουαρίου, που θα περάσει πλέον στο δυναμικό ζώδιο του Κριού, αλλάζει  η γλυκιά ευκαιρία της ανακουφιστικής αυτής ενέργειας, που μόνο τώρα και για έναν ολόκληρο μήνα μπορούμε να βιώσουμε, αλλά και να ζήσουμε.