Πανσέληνος Ιουνίου – Επεκτατική Μεταμόρφωση


Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 17 Ιουνίου, 11:32 στον άξονα Τοξότη – Διδύμων στη 26η μοίρα και έχει ωροσκόπο στην 3η μοίρα της Παρθένου.

Ολοκληρώνεται ένας κύκλος σπουδών, μάθησης, ακόμα και συνειδητοποιήσεων, δηλαδή μαθητείας υπό ευρεία έννοια. Οι εμπειρίες μας για τα πράγματα που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα κλειδώνουν μέσα μας καινούρια δεδομένα και με αυτά πορευόμαστε.

Μοιραία γεγονότα, η εξουσία πάνω μας, ο θυμός, ακόμα και η βία πραγματική ή ψυχολογική είναι εδώ! Προέρχονται από καταπιεσμένα συναισθήματα που θέλουν να μας δείξουν πως η αντίληψη μας αν δεν έχει αλλάξει με ότι ήδη ζήσαμε, είναι απαιτητό να αλλάξει τώρα.

Είναι καιρός να πάψουμε να εθελοτυφλούμε στις καταστάσεις, και να κοιτάξουμε την αλήθεια, εμβαθύνοντας στα συναισθήματα και τις καταγραφές μας από το παρελθόν, κυρίως στις προερχόμενες από την οικογένεια...

Προκύπτουν πολλές δυσκολίες στο να νιώσουμε απαλλαγμένοι από τα βάρη ακόμα κι αν σκαλίσουμε μέσα μας. Γιατί ενώ υποτιμάμε τον εαυτό μας διαρκώς, θέλουμε να δείχνουμε ανέμελοι εξωτερικά, απροβλημάτιστοι και χαλαροί, καταπιέζοντας δυσαρέσκειες χρόνων….

Όλη η πίεση δηλώνει την ανάγκη μιας μεταμόρφωσης. Η επέκταση μας πρέπει να’ ναι ουσιαστική. Όχι με αποδράσεις σε ταξίδια, διακοπές και θάλασσα γιατί τότε βάζουμε απλά άνω τελεία στα θέματα μας αποφεύγοντας τα. Δεν τα κλείνουμε οριστικά.

Χρειάζεται να πάψουμε να είμαστε περιορισμένοι και να δρούμε μόνιμα συγκαταβατικά. Χρειάζεται να  ψυχαναλυθούμε… Να ανοίξει το μυαλό μας, οι θεωρήσεις μας. Να διευρυνθεί η βάση του εαυτού μας, η συνείδηση μας. Να επεκταθεί η οπτική μας για μας, τη ζωή, και τα πάντα γύρω μας.

Για όσους άλλαξε έστω και αμυδρά ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα, είναι η ώρα που θα εισπράξουν τα αποτελέσματα αυτής της επέκτασης με κατανοήσεις και σχέδια για το μέλλον. Για όσους όχι, θα ζοριστούν από τις καταστάσεις γιατί αυτό που τους πιέζει στην ουσία είναι το γάντζωμα τους σε ψεύτικες ασφάλειες.

Η ενδότερη ανάγκη για ελευθερία κατευθύνει για τη θανάτωση των ανούσιων και των περιττών, κι αν δεν δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση οι ίδιοι, θα το κάνει το σύμπαν…

Επηρεάζει όλους τους Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθείς που γεννήθηκαν, ή έχουν προσωπικούς δείκτες κοντά στην 26η μοίρα.
 
Προσοχή μεγάλη χρειάζεται σε πρακτικό επίπεδο στις μετακινήσεις και τα ταξίδια αυτό το διάστημα, όπως και στο υγρό στοιχείο... Υπερβολές, βιασύνες, εκνευρισμοί, δεν έφεραν ποτέ ήπια αποτελέσματα.

Προσοχή ακόμα και στις εξετάσεις για τους σπουδαστές, μια και αν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν…


Αστρολογική Υποσημείωση:
Με εξέταση του τροπικού χάρτη η πανσέληνος αυτή μοιάζει ανέμελη και χαλαρή, με μόνα μελανά της σημεία την υπερβολή, και την επικείμενη διάψευση των δεδομένων.

Τα πράγματα όμως διαφοροποιούνται με την σύγκριση της με τον Αστρικό χάρτη της, γιατί ακριβώς επάνω στην Πανσέληνο έρχεται και κουμπώνει η αντίθεση του Άρη, με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα…