Ο Ήλιος στον Τοξότη και η Δυνατότητα, που γίνεται Πραγματικότητα

Στις 22 Νοεμβρίου νωρίς το απόγευμα ο Ήλιος, ο Βασιλιάς του πλανητικού μας συστήματος, εισέρχεται με μεγαλοπρέπεια στο ανέμελο, ταξιδιάρικο και ελεύθερο ζώδιο του Τοξότη. Χαράς ευαγγέλια για όλους μας, αισιοδοξία και παιχνιδιάρικη διάθεση, είναι μόνο κάποια από τα δώρα του.
Ύστερα από το βάρος του Σκορπιού παίρνουμε μία βαθιά ανάσα ανακούφισης. Στην καρδιά μας, το φως της συνείδησης χρωματίζεται με ζωντάνια και ελευθερία. Η χαρούμενη Τοξοτίσια ενθουσιώδης παιδικότητα μας παρασέρνει όλους στο πανηγύρι της.

Μας παρουσιάζονται ευκαιρίες για αποδράσεις αλλά και ταξίδια. Αναπροσαρμόζουμε αβίαστα τόσο τα σχέδια μας, όσο και τις αντιλήψεις μας. Έχουμε τη διάθεση να φιλοσοφήσουμε τη ζωή, ενώ πλημυρίζει την καρδιά μας μια ώθηση να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να επεκτείνουμε ολάκερη τη ζωή μας. Η δυνατότητα ελευθερίας διαφαίνεται σαν ένα φανάρι που άναψε για να μας οδηγήσει.

Φιλοσοφικά, μυστηριακά, γνωστικά. Το αίμα μας βράζει για να εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια στον προσωπικό μας δρόμο, αλλά και τομείς με τους οποίους ασχολούμαστε. Βαριόμαστε τις κοινότυπες δραστηριότητες. Αναζητούμε να ξεφύγουμε σε υπαίθριους χώρους, να αγκαλιαστούμε με τη φύση και την εξοχή, με την πόλη να τη νιώθουμε κάπως βαριά για την ψυχολογία μας.

Εσωτερικά ανοιγόμαστε σε νέα απάτητα μέρη της ύπαρξης μας. Καλωσορίζουμε με νέα μάτια την οπτική μας για τη ζωή. Τα πάντα φαντάζουν ανάλαφρα, φρέσκα και φυσικά. Όπως ίσως θα έπρεπε να είναι, αν δεν είχαμε, ή καταφέρναμε να πολεμήσουμε όλα τα κρατήματα που μας εγκλωβίζουν σε φυλακές που οι ίδιοι χτίζουμε στη ζωή μας.

Η στόφα του Ήλιου στον Τοξότη είναι αυθεντική. Ανέμελη. Αισιόδοξη και παιχνιδιάρα σαν την καρδιά ενός μικρού παιδιού. Καθάρια. Έχουμε πολλά δώρα να εισπράξουμε με το πέρασμα του, αλλά μπορεί (ως παιδιά), να κάνουμε και ακρότητες μέσα από σκανδαλιές που ενδεχομένως θα στερούνται το μέτρο και εδώ είναι που χρειάζεται προσοχή…

Όπως όλα τα παιδιά του ζωδιακού, (γιατί όλα πράγματι είναι παιδιά), ο Ήλιος στον Τοξότη είναι το μόνο από τα 12 που παραδέχεται, αποδέχεται, αλλά και λειτουργεί τον ρόλο της παιδικότητας του στην πράξη. Στερείται της επιφανειακής σοβαροφάνειας όλων των άλλων παιδιών που οι σκανδαλιές τους γίνονται στα σκοτεινά και τα κρυφά. Κι αν παρεξηγείται που και που ο Τοξότης, είναι ακριβώς γιατί αρνείται να κρυφτεί, ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό.

Μας προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα να αναπτύξουμε την πίστη, αλλά και την εμπιστοσύνη μας στη ζωή. Βαδίζει ή τουλάχιστον προσπαθεί να βαδίζει, δίχως άχρηστους φραγμούς. Υπό την σκέπη του μπορούμε να αναπτύσσουμε μια δική μας μοναδική φιλοσοφία, η οποία αποκτιέται μόνο μέσα από τα προσωπικά μας βιώματα.
Με τη λάμψη του Τοξότη αυτό που χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν, είναι μέσα από την αυθεντικότητα του, απλά να ωριμάσουμε. Χωρίς όμως να αφεθούμε με αφέλεια στο πανηγύρι του. Χρειάζεται να ωριμάσουμε γνήσια και αληθινά αποφεύγοντας τις υπερβολές, αλλά κρατώντας όμως τα δώρα του: Τη ζεστή του καρδιά, την αισιοδοξία, την ειλικρίνεια, και την αυθεντικότητα που τον διακρίνει.
***
Με την είσοδο του ο Ήλιος στον Τοξότη μέχρι τις 26/11 πραγματοποιεί μία υπέροχη όψη με τον Χείρωνα από τον Κριό, και μας παρέχει αισιόδοξα μηνύματα για θέματα οικογενειακά.

Ειδικότερα Τοξότες, Κριοί, και Λέοντες των πρώτων ημερών ταξιδέψτε ιδεατά και κυριολεκτικά με τους αγαπημένους σας, γιατί θα είστε πολύ καλά μαζί τους.
*
Το ίδιο διάστημα αλλά μέχρι και τις 29 του μήνα, η άβολη όψη με τον Ουρανό από τον Ταύρο έρχεται κάπως να μας ζορίσει.

Ειδικότερα Τοξότες, Ταύροι και Καρκίνοι των πρώτων ημερών, που θέλετε να κρατήσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας ως έχουν, διαπιστώνετε πως θα πρέπει να στερηθείτε κάποιες ελευθερίες για να γίνει αυτό που θέλετε εφικτό, οπότε σας δημιουργούνται διλλήματα.

Προσπαθήστε με πνεύμα ελεύθερο να αποφασίσετε τι χρειάζεται αναγκαία αλλαγή ακόμα κι αν σας ζορίζει, και βρείτε τα θετικά που θα κερδίσετε μέσω αυτής της κατά τα άλλα «θυσίας». Ειδάλλως η πίεση θα συνεχιστεί και θα σας κάνει να αισθάνεστε πολύ δυσάρεστα, μέχρι που θα σκάσει κάποιο γεγονός με πολύ πιο ζόρικο τρόπο….
*
Από τις 7/12 μέχρι και τις 10 του μήνα, η δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Αρχικά όλα είναι καλά και άγια, αλλά βρισκόμαστε σε έναν καθ’ όλα άδικο κόσμο, οπότε είναι πολύ δύσκολο η συγκεκριμένη όψη να λειτουργήσει θετικά.

Ειδικότερα Τοξότες, Δίδυμοι, Ιχθείς και Παρθένοι στην καρδιά του 2ου δεκαημέρου αυταπατάστε οικτρά. Είτε από τον εαυτό σας, είτε από τους άλλους.

Όπως και να’ χει άλλο είναι να το γνωρίζετε και να λειτουργείτε έτσι εν γνώση των συνεπειών που ίσως προκύψουν, και άλλο να νομίζετε πως ότι ζείτε ή σας λένε, είναι αληθινό.

Εξάλλου, το παραμύθι όλοι το έχουμε ανάγκη. Αρκεί να απέχουμε από το να το θεωρούμε  αληθινό, γιατί έτσι επενδύουμε επάνω του και συντηρούμε ψευδαισθήσεις, που σημαίνει πως γινόμαστε εξαρτώμενοι, και υπογράφουμε την επικείμενη απογοήτευση μας. Ας ζήσουμε απλά το ονειράκι μας με πλήρη επίγνωση…
*
Από τις 10 μέχρι τις 15 /12 βρίσκει και προσπερνά την Αφροδίτη, δίνοντας στην ταξιδιάρικη διάθεση μας και μια γεύση έρωτα, αρμονίας και ομορφιάς.

Ειδικότερα Τοξότες, Δίδυμοι, Ιχθείς και Παρθένοι στο τέλος του 2ου, αρχές του 3ου δεκαημέρου, ο έρωτας διαδέχεται συνεχώς την χαρούμενη διάθεση, τις κουβέντες και μετά σεξ, με πάλι διασκέδαση, ταξίδεμα και πάλι σεξ. Προσέξτε μονάχα τις επιπόλαιες κινήσεις και τις υπερβολικές εκφράσεις και όλα θα είναι υπέροχα στις σχέσεις σας.
*
Από τις 17 μέχρι τις  21/12 η συνάντηση με το Δία προσφέρει τα χίλια καλά.

Ειδικότερα Τοξότες, Δίδυμοι, Ιχθείς και Παρθένοι στην καρδιά του 3ου δεκαημέρου, τολμήστε να κάνετε πράγματα που μέχρι τώρα είτε σας έλειπε γι’ αυτά το θάρρος, είτε η δύναμη για να τα πραγματοποιήσετε, ή σας εμπόδιζαν οι καταστάσεις.

Αυτό το διάστημα σας δίνεται η δυνατότητα να τα φέρετε εις πέρας, και μάλιστα με βοήθειες που θα έρθουν ως δια μαγείας από το πουθενά, για τις οποίες θα τρίβετε τα μάτια σας….
***

Ο Ήλιος στον Τοξότη μας μαθαίνει την ανεμελιά, τη χαρά, και μια φιλοσοφημένη ζωή γεμάτη ελευθερίες. Μας προσφέρει ακόμα αισιοδοξία και πίστη.

Διότι όπως είμαστε, αυτό και έλκουμε στη ζωή μας.
Με πρωτεργάτη τον Τοξότη η δυνατότητα, γίνεται πραγματικότητα.