Οι Κυρίες του Ζωδιακού Σελήνη και Αφροδίτη στον Αστρολογικό μας Χάρτη


Οι Κυρίες του ζωδιακού Σελήνη και Αφροδίτη αποτελούν πολύ σημαντικά συστατικά στη ζωή μας. Οι διαφορές τους είναι πολύ ουσιαστικές και όταν τις αποσαφηνίζουμε, κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους.

Σελήνη η Προστατευτική
Η Σελήνη είναι η ενέργεια στην οποία ανταποκρινόμαστε αυθόρμητα, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια ψυχολογική διαδικασία. Το υπόβαθρο της συμπεριφοράς της βρίσκεται στη φροντίδα που πήραμε ως νήπια είτε από τη μητέρα μας, είτε από κάποια άλλη γυναικεία φιγούρα που μας μεγάλωσε.  

Ότι γνωρίζουμε στην παιδική μας ηλικία το κουβαλάμε μετέπειτα και στη ζωή. Έτσι και η φροντίδα της μητέρας ως ενήλικες μέσω της Σελήνης, μας ακολουθεί στις πολύ προσωπικές επαφές μας.

Είναι η αγάπη που επιδιώκουμε από τις στενές σχέσεις μας ώστε να νιώσουμε ασφαλείς. Αφορά την οικειότητα, πόσο ανοιχτοί είμαστε, και πόσο εμπιστευόμαστε τους άλλους ώστε να μας αποδέχονται ως ευάλωτους, μια και κατά βάθος όλοι μας είμαστε βούτυρο...

Η Σελήνη είναι και ο τύπος της δικής μας αγάπης προς όσους μας εγείρουν συναισθήματα συμπόνιας. Η μανούλα που έχουμε όλοι μέσα μας ανεξαρτήτως φύλου, και γι’ αυτό αφορά αρχετυπικά την Μητρική Αρχή. Έχει ειπωθεί πως στην καθαρή της μορφή είναι η Ψυχή μας, ακριβώς επειδή αποτελεί την εσωτερική μας τροφό.

Ξεπερνώντας τα σύνδρομα εγκατάλειψης και απαίτησης για εξωτερική προστασία, και αναγνωρίζοντας το Ψυχικό μέρος της ύπαρξης μας, μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτή την ανώτερη ποιότητα και να τη ζήσουμε.

Αυτή η ανώτερη ποιότητα της Σελήνης μας, νιώθει ήδη προστατευμένη από το Μεγάλο Πατέρα. Στην έκφραση οπότε προσφέρει απλόχερα αγάπη και φροντίδα σε όλα τα πλάσματα, κάθε φορά που τις δίνεται η αφορμή.

Αυτοτροφοδοτείται, δίχως να αναμένει να πάρει πρώτα από τους άλλους ή τις καταστάσεις, για να εκδηλώσει τις χάρες της αγάπης της. Είναι ήδη πλημυρισμένη από συμπόνια.

Σε πιο απτό επίπεδο σε γυναικείους χάρτες συνδέεται με την ίδια τη γυναίκα και τη φύση της. Προσφέρει την αγάπη στα παιδιά της, στο σύζυγο, αλλά γίνεται και φιλεύσπλαχνη γενικότερα, για να προστατέψει όσους έχουν την ανάγκη της.

Σε αντρικούς χάρτες δείχνει κυρίως τη γυναίκα που επιλέγουν οι άντρες για σύζυγο. Αντιπροσωπεύει αυτό που ψάχνουν υποσυνείδητα. Αποτελεί τη φιγούρα της μητέρας τους με τη φροντίδα της, που ζητούν να υφίσταται στη ζωή τους μέσω της συζύγου.

Από την άλλη αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια γνωρίζοντας πως τα παιδιά τους, (ως οι συνεχιστές τους στη ζωή) θα έχουν μέσω της γυναίκας τους την ίδια με αυτούς δυνατή τρυφερότητα, ασφάλεια, γαλούχηση και προστασία.

Στις μέρες μας αποτελεί και την εύθραυστη πλευρά των αντρών, κάνοντας τους να βιώνουν τις βαθιές ευαισθησίες τους, χωρίς να πιστεύουν ότι χάνουν απαραίτητα τη δύναμη ή τον ανδρισμό τους.

Συναστριακά παρατηρούμε πως ιδανική σχέση για γάμο αστρολογικά αποτελεί, (πέραν και άλλων δεικτών με τη μεταξύ τους σύμπραξη) μια συμβατή σχέση ανάμεσα στον Ήλιο του άντρα με τη Σελήνη της γυναίκας. 

Το πρότυπο της γυναίκας μητέρας, βρίσκει το ταίρι ζωής της στο πρόσωπο ενός άντρα, που ως πρότυπο σωστού οικογενειάρχη, η έννοια του θα είναι να αποτελεί τον «κουβαλητή» του σπιτιού. Να φροντίζει όλη την οικογένεια, να της παρέχει ασφάλεια και προστασία. Έτσι με την καθοδήγηση του, τα παιδιά που θα αποκτήσουν μαζί, ενδέχεται να γίνουν «σωστοί άνθρωποι» στην κοινωνία και με το κεφάλι ψηλά!

Για τον ίδιο τον άντρα η γυναίκα του αποτελεί το πρότυπο «σωστής» συζύγου, που θα τον φροντίζει, θα τον αγαπάει, και θα μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά του. Η σχέση Ήλιου - Σελήνης αφορά μια σχέση ανθρωπιάς, φροντίδας, συμπόνιας και αγάπης, που αναπτύσσεται μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας.

Αφροδίτη και Σαγήνη
Η αέρινη Αφροδίτη απέχει από την άμεση προστασία και συμπόνια της Σελήνης. Αποτελεί τη Θηλυκή Αρχέγονη Αρχή. Τη δεκτική φύση μέσα μας ανεξαρτήτως φύλου. Συνδέεται με την αρμονία, την καλαισθησία και την ομορφιά.

Είναι ο τρόπος που αγαπάμε τον εραστή ή την ερωμένη μας και αφορά άμεσα τις σχέσεις των δύο φύλλων. Οι άνθρωποι που μας έλκουν για δέσμευση επειδή μας βοηθούν να ισορροπήσουμε τις αντιθέσεις μέσα μας, είναι απαραίτητο να πληρούν προϋποθέσεις οι οποίες αγγίζουν την Αφροδίτη μας. Έχει να κάνει καθαρά με την ερωτική αγάπη προς έναν/μία σύντροφο.

Η Αφροδίτη είναι η αφορμή να βιώνουμε την αρμονία στη ζωή μας.  Όταν τη ζούμε ερχόμαστε σε επαφή με την καλαισθησία των χαρακτηριστικών της, γιατί είναι μια ντελικάτη κυρία που χαϊδεύει την καρδιά μας και μας κάνει να νιώθουμε όμορφοι και αποδεκτοί. Τη μητέρα μας την αγαπάμε κυρίως με τη Σελήνη, το/τη σύντροφο ζωής μας με την Αφροδίτη.

Σε γυναικείους χάρτες λόγω φύλου συνδέεται άμεσα με την γυναίκα ως ερωμένη που είναι όμορφη και ποθητή. Έτοιμη να έλξει το αντίστοιχο αρχέτυπο του άντρα (που είναι ο εραστής Άρης) για να ενωθεί μαζί του ενεργειακά κυρίως σε σωματικό επίπεδο, και με την παρουσία του στη ζωή της να νιώσει ολοκληρωμένη.

Σε αντρικούς χάρτες αποτελεί τη γυναίκα που θέλουν οι άντρες για ερωμένη, ως πολικό αντίθετο του φύλου τους. Χαρακτηριστικά γυναίκας που ποθούνε, θα αγγίζουν την Αφροδίτη του χάρτη τους.

Αποτελεί επίσης τη δεκτική πλευρά της προσωπικότητας του κάθε άντρα. Την εκφράζει κάθε φορά που αρέσκεται να προκαλεί το γυναικείο φύλλο, και όταν φροντίζει με επιμέλεια την εμφάνιση, τα μαλλιά και το σώμα του, ώστε να τραβήξει κοντά του τη γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος.

Η Αφροδίτη σχετίζεται με τον έρωτα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ιδανική ερωτική σχέση αστρολογικά υπάρχει, όταν ο Άρης του εραστή είναι συμβατός με την Αφροδίτη της ερωμένης. 

Η ερωμένη Αφροδίτη, συναντά τον ιδανικό φλογερό εραστή Άρη, για να βιώσουν την ενότητα του έρωτα τους ενεργειακά, με επιστέγασμα τη σεξουαλική πράξη. Η σχέση αυτή όμως δεν εγγυάται την αγάπη. Η ένωση αφορά κυρίως τον έρωτα και βασίζεται στη εμφάνιση, σιν την παρουσία μιας ακατανόητης δυνατής έλξης που δημιουργείται ανάμεσα τους για ένωση μέσα από το σεξ.

Αντιλαμβανόμαστε πως για μια ολοκληρωμένη συναστριακά σχέση, (που να κρατήσει μεν σταθερή στο χρόνο, αλλά και να ποτίζεται ενεργειακά από έρωτα) απαραίτητη συνθήκη αποτελεί η συμβατή σύνδεση του Ήλιου του άντρα με τη Σελήνη της γυναίκας, ταυτόχρονα με τη συμβατή σύνδεση του Άρη του εραστή με την Αφροδίτη της ερωμένης.