Η Μετρ των Κοινωνικών Αξιών Αφροδίτη στον Αιγόκερο

Και πως μας επηρεάζει
Στις 26 Νοεμβρίου κοντά στις 2 και μισή τα ξημερώματα η γλυκιά Αφροδίτη της ισορροπίας, της αρμονίας και της ομορφιάς, εισέρχεται στη δύσκολη γι’ αυτήν ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερω, για να παραμείνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.
Δύσκολη περιοχή γι’ αυτήν γιατί αισθάνεται άβολα να ανασαίνει με όλο της το εύρος κάτω από τη σκέπη της Κρόνιας επιρροής, που την αναγκάζει να είναι σοβαροφανής, να κρατά τους τύπους, και να νοιάζεται υπερβολικά για το πως φαίνεται κοινωνικά.

Στην ερωτική μας ζωή λοιπόν τα πράγματα σοβαρεύουν. Κατ’ αρχήν ζητάμε την ποιότητα στις σχέσεις μας. Η χαλαρή, ανέμελη, ίσως και επιπόλαιη κάποιες φορές στάση του Τοξότη στο φλερτ και τους αισθηματικούς μας δεσμούς, διαδέχεται μια στάση που απαιτεί από τις/τους συντρόφους κάποιου είδους δύναμη, ενδεχομένως χρήμα, επιτεύγματα, ή ίσως ακόμα και εξασφάλιση μέσα από αυτούς, κυρίως κοινωνικά.

Έτσι μπορεί να καιγόμαστε μέσα μας από πόθο, αλλά να αδυνατούμε κατ’ αρχήν να χάσουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι απορρίπτουμε με τη στάση μας συντρόφους που μπορεί πραγματικά να μας έκαναν ευτυχείς.

Κατά δεύτερον, όταν τα απαιτούμενα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά που ζητάμε λείπουν από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, ακόμα χειρότερα. Είναι τότε πιθανό να φτάνουμε να παγώνουμε όσα νιώθουμε, (ακόμα κι αν τα νιώθουμε), να εκλογικεύουμε την κατάσταση, ή να γινόμαστε ιδιαίτερα σκληροί και άκαμπτοι, καταπνίγοντας την αλήθεια πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι.
Πολύ σημαντικό το διάστημα παραμονής της Αφροδίτης στον Αιγόκερο για τα ερωτικά σας. Πολλά θα κρίνουν αν μία πολύ σημαντική σας σχέση αντέξει τελικά. Υπάρχουν πράγματα που είναι απαραίτητο να αλλάξουν ριζικά ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον, αλλά πάνω σε εντελώς διαφορετικές βάσεις. Αν αρνηθείτε τη μεταμόρφωση αυτή πολύ πιθανό να τελειώσει τελικά οριστικά. Δράστε ανάλογα αν θέλετε αυτήν τη σχέση να την κρατήσετε στη ζωή σας.

Ταύροι. Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι.
Πολλά αναπάντεχα γεγονότα στα ερωτικά σας θα σας αναγκάσουν να επανεξετάσετε τις πολύ προσωπικές σας σχέσεις. Χρειάζεται να αποφασίσετε για μία ιδιαίτερη σχέση σας πόσο σημαντική είναι για σας, και ποια η θέση που θέλετε να έχει στη ζωή σας. Ο έρωτας, σίγουρα είναι πολύ περισσότερα πράγματα από το «φαίνεσθαι», οπότε διαλέξτε: Θέλετε κάτι επιφανειακό, ή ζητάτε την ουσία στη σχέση σας;

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.
Η σοβαρότητα με την οποία είναι αναγκαίο τώρα να δείτε τα ερωτικά σας είναι κάτι που σας ξενίζει. Υπάρχουν όμως και τέτοιες περίοδοι στη ζωή που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μεν τη λογική μας, αλλά ταυτόχρονα και να παραδεχθούμε τα αληθινά συναισθήματα που θρέφουμε για το πρόσωπο που μας ελκύει. Αφού δούμε αυτά τα δύο, τότε και πρέπει  να αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τον ίδιο άνθρωπο.

*

Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερο όλοι μας χρειάζεται να καταλάβουμε πως ο τρόπος αντιμετώπισης των ερωτικών μας πρέπει να είναι:

Σοβαρός, αλλά όχι σοβαροφανής. Ειλικρινής, αλλά όχι καταπιεστικός ως προς τα συναισθήματα μας.

Πρέπει να ανεβάζει στα ύψη την εικόνα του εαυτού μας νιώθοντας τον έρωτα, και όχι να καταστέλλει ότι νιώθουμε όταν αδυνατεί η/ο αγαπημένος μας να πληρεί πέραν της σχέσης μας, χίλιες δυο άλλες προϋποθέσεις  που έχουμε μόνο στο κεφάλι μας….

Πρέπει τέλος να κρύβει το πάθος μας μονάχα απ’ όλους όσους δεν τους αφορά. Όχι όμως και από το άτομο για το οποίο ενδιαφερόμαστε γιατί αλλιώς, πως θα καταλάβει ότι δεν είμαστε πραγματικά παγοκολόνες;

***

Στην ανώτερη μορφή της η Αφροδίτη στον Αιγόκερο είναι κατασταλαγμένη ως προς την κεκτημένη της αρμονία εσωτερικά, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή πως αισθάνεται.

Τρέφει συναισθήματα ασίγαστου πάθους για τα οποία αδυνατεί να νιώσει ντροπή, πόσο μάλλον να προσπαθήσει να τα εκλογικεύσει.

Η εικόνα που θρέφει για τον εαυτό της τιμά τον έρωτα, και τιμά και την ίδια τη ζωή. Έχει πολύ ψηλά τα συναισθήματα που νιώθει, δίχως να απαιτεί το έτερον ήμισυ να πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να το νοιάζεται.

Δίνει ελάχιστη σημασία στο φαίνεσθαι, ενώ επικεντρώνεται μόνο σε αυτό που είναι, όπως ακριβώς είναι, και θέτει τα όρια και τους όρους που αποφασίζει. Αυτά τα όρια αφορούν τη δική της στάση, και τη μάχη που δίνει απέναντι σε όλα όσα της υπαγορεύουν να κρύβεται μήπως εκτεθεί, αλλά και να κρύβει τα συναισθήματα της, στα οποία όμως αρνείται τελικά να υποκύψει.

Αυτά που στη χαμηλότερη της μορφή απαιτούσε από το σύντροφο, φροντίζει να τα κυνηγά ώστε  να τα πληρεί η ίδια για τον εαυτό της, οπότε δεν της καίγεται καρφί τι θα πει ο κόσμος ή η κοινωνία.

Ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που την νοιάζει είναι η εικόνα της ίδιας ως προς την αγάπη και τον εαυτό της, μένοντας πιστή στην ασίγαστη ερωτική φλόγα με την οποία την έχει προικίσει ο Θεός.