Οι Κύριοι του Ζωδιακού Ήλιος και Άρης στον Αστρολογικό μας χάρτη

Οι δύο Κύριοι του ζωδιακού Ήλιος και Άρης δηλώνουν διαφορετικά πράγματα σε έναν χάρτη. Η αποσαφήνιση τους μας βοηθά να κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους.
Ο Ήλιος Πατέρας
Ο πρωτεργάτης Ήλιος, το μόνο αυτόφωτο σώμα στον πλανητικό μας σύστημα, σηματοδοτεί το Μεγάλο Πατέρα. Και είναι καθ' όλα δίκαιο, γιατί το ζωοδόχο φως της εκπομπής του είναι η αιτία ύπαρξης ζωής στον πλανήτη. Αλλά και το Πνεύμα του, που παρέχει την εσώτερη δυνατότητα για φωτισμό στον άνθρωπο, που επιτυγχάνεται με την κατανόηση της Αληθινής καταγωγής του, και της Αληθινής του βαθύτερης Ύπαρξης. 
Όλοι οι Αρχαίοι πολιτισμοί λάτρευαν τον Ήλιο, μια και εσωτερικά κατέχει το φως της Συνείδησης. Την συνειδητοποιημένη Ατομική μας ταυτότητα που μας καθοδηγεί, και εκπέμπει μέσα από εμάς. Όσο περισσότερο τον εκφράζουμε, και αναλαμβάνει σταδιακά όλο μας το χάρτη, τόσο πιο ολοκληρωμένοι και χαρούμενοι γινόμαστε στη ζωή. Εμπεριέχει το σκοπό, και την προσωπική μας λάμψη.

Σε πιο απτό επίπεδο αφορά τον βιολογικό μας πατέρα, ή την αντρική φιγούρα που μας μεγάλωσε. Τον πρώτο άντρα που γνωρίσαμε από τη γέννηση μας και μας καθοδήγησε στα αρχικά μας βήματα.

Τη διδαχή και τις κατευθύνσεις του τις κουβαλάμε σε όλη τη μετέπειτα πορεία μας (κυρίως ασυνείδητα), και με αυτές πορευόμαστε στη ζωή. Μαθαίνουμε τι σημαίνει να εκφράζουμε τον εαυτό μας με αξιοπρέπεια, βάζοντας την ατομική μας σφραγίδα σε ότι αγγίζουμε.

Σε αντρικούς χάρτες δηλώνει τον ίδιο τον άντρα, που βγαίνει πάνω από τις δυσκολίες της ζωής μέσα από τη δυναμική της παρουσίας του, όντας η κεφαλή (παραδοσιακά) της οικογένειας που χτίζει.

Σε γυναικείους χάρτες δείχνει κυρίως τον άντρα που επιλέγουν οι γυναίκες για σύζυγο. Είναι αυτός  που ψάχνουν και χρειάζονται υποσυνείδητα. Αποτελεί τη φιγούρα του πατέρα τους που ζητούν να εξακολουθεί να υφίσταται στη ζωή τους, (παρ' όλη την απομάκρυνση από το πατρικό τους σπίτι), μέσω του συζύγου. 

Αισθάνονται μεγάλη σιγουριά γνωρίζοντας πως τα παιδιά που θα αποκτήσουν, (που τόσο θ' αγαπούν και θα φροντίζουν,) θα έχουν από τον άντρα τους, την ίδια δυναμική παρουσία ως πρότυπο σταθερότητας, αλλά και την ίδια καθοδήγηση που πήραν από τον πατέρα τους. (Όταν βεβαίως εκλείπουν στο χάρτη περίεργες εμπλοκές που δημιουργούν τα διάφορα σύνδρομα, οπότε θα αφορά άλλη προσέγγιση...)

Με τη χειραφέτηση της γυναίκας στις μέρες μας, δείχνει πλέον καί τη γυναίκα. Μέσω της ανάληψης της ευθύνης του εαυτού της, της ζωής, της ατομικής καριέρας, και της προσωπικής της δυναμικής. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τις χωρισμένες εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες ως επί των πλείστων είναι αυτές που τελικά κρατούν την επιμέλεια των παιδιών. 

Μειώνεται αισθητά γενικότερα η λειτουργία του Ήλιου του χάρτη της γυναίκας ως προβαλλόμενου σε έναν άντρα, όταν διεκδικεί ισοτιμία στην οικογένεια, (χωρίς να είναι απαραίτητα χωρισμένη), στις σχέσεις, στην εργασία, στα ενδιαφέροντα και στην κοινωνία.

Συναστριακά παρατηρούμε πως ιδανική σχέση για γάμο αστρολογικά αποτελεί, (πέραν και άλλων δεικτών με τη μεταξύ τους σύμπραξη) μια συμβατή σχέση ανάμεσα στον Ήλιο του άντρα με τη Σελήνη της γυναίκας. 

Το πρότυπο του άντρα οικογενειάρχη, βρίσκει το ταίρι ζωής του στο πρόσωπο μιας γυναίκας που ως πρότυπο μητέρας, η έννοια της θα είναι να τον φροντίζει, να τον αγαπάει, και να μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά του. 

Για την ίδια τη γυναίκα ο άντρας της αποτελεί το στιβαρό προστάτη, που μαζί του θα αισθάνεται μόνιμα ασφαλής. Η σχέση Ήλιου - Σελήνης αφορά μια σχέση ανθρωπιάς, φροντίδας, συμπόνιας και αγάπης, που αναπτύσσεται μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας.

Άρης Σεξουαλικότητα και Δράση
Ο Άρης, ο πολεμιστής του ζωδιακού, απέχει πολύ από το πρότυπο του καθοδηγητή και προστάτη. Αποτελεί την Αρχέγονη Αρσενική Αρχή. Την ενεργητική φύση μέσα μας ανεξαρτήτως φύλου. Συνδέεται με την ορμή, την πραγμάτωση, αλλά και τη λίμπιντο.
Είναι ο τρόπος που ορμάμε στη ζωή, που διεκδικούμε, και ο τρόπος που λειτουργούμε σεξουαλικά. Αποτελεί πολικό αντίθετο της Αφροδίτης, και άμεσα όπως και εκείνη έχει να κάνει με τις σχέσεις των δύο φύλων, και ειδικότερα με τον έρωτα.

Οι άνθρωποι που μας ελκύουν σεξουαλικά, (επειδή μέσα από αυτούς εκφράζουμε την ερωτική μας ενέργεια), αγγίζουν τον Άρη στο χάρτη μας.

Μας δείχνει πως κινούμαστε στη ζωή, πως μαλώνουμε όταν διαφωνούμε, και πως λειτουργούμε τη δύναμη μας που ερμηνευτικά αποτελεί την αδρεναλίνη και τη λίμπιντο. Είναι η δύναμη επίσης που  είτε παράγει κάποιο έργου, είτε απλώς εκτονώνεται...

Σε γυναικείους χάρτες (όταν λειτουργεί προβαλλόμενα) λόγω φύλου, συνδέεται κυρίως με τον άντρα που προτιμά η γυναίκα για εραστή. Όταν λειτουργεί από την ίδια, (όπως συμβαίνει και με τον Ήλιο) αποτελεί τη μαχητικότητα που εκφράζει στη ζωή της.

Σε αντρικούς χάρτες αποτελεί τον ίδιο τον άντρα, τον τρόπο που διεκδικεί ως αγωνιστής στη ζωή, και πως είναι ως εραστής. Η ορμή του ως επιβήτορα και οι τάσεις που κατέχει, ώστε να ενωθεί ενεργειακά με την αντίστοιχη θηλυκή αρχή, (την Αφροδίτη), για να αισθανθεί ολοκληρωμένος ενεργειακά.

Συναστριακά καταλαβαίνουμε πως ιδανική ερωτική σχέση αστρολογικά υπάρχει, όταν ο Άρης του εραστή είναι συμβατός με την Αφροδίτη της ερωμένης. 

Ο φλογερός εραστής συναντά την ιδανική ερωμένη, για να βιώσουν την ενότητα των ενεργειών μέσα από τη σεξουαλική πράξη. Η σχέση αυτή όμως δεν εγγυάται την αγάπη, καθώς η ένωση αφορά κυρίως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, εξαιτίας μιας ακατανόητης δυνατής έλξης που δημιουργείται μεταξύ τους για ένωση μέσα από το σεξ.

Αντιλαμβανόμαστε πως για μια ολοκληρωμένη συναστριακά σχέση, (που να κρατήσει μεν σταθερή στο χρόνο, αλλά και να ποτίζεται ενεργειακά από έρωτα) απαραίτητη συνθήκη αποτελεί η συμβατή σύνδεση του Ήλιου του άντρα με τη Σελήνη της γυναίκας, ταυτόχρονα με τη συμβατή σύνδεση του Άρη του εραστή με την Αφροδίτη της ερωμένης.