Πανσέληνος 12 Νοέμβρη και αναπροσαρμογή των Αξιών μας

Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 12 Νοεμβρίου, 3.35 το μεσημεράκι, στην 20η μοίρα του άξονα Ταύρου – Σκορπιού, και έχει ωροσκόπο στις 14,11 του Κριού.
Η παρορμητικότητα επικρατεί, με δυνατές τάσεις να ασχοληθούμε με τα κεκτημένα μας, και με ότι συμπληρώνεται πριν από τη λέξη «….μου».  (Είσαι δικός μου, τα πράγματα μου, τα λεφτά μου, τα αισθήματα μου, θέλω να περάσουν τα δικά μου….)

Διαφωνίες για χρήματα και αισθήματα που λέμε! Το πάθος δίνει τη θέση του, μέσω αντιπαράθεσης, στις αξίες που πέφτουν στο τραπέζι, και οι παρορμήσεις, η καχυποψία, και τα κολλήματα, δίνουν επίσης τη θέση τους σε μια επίμονη ανάγκη για αμετακίνητη στάση, αλλά και σταθερότητα.

Χτίζουμε, υπό το πρίσμα του Μέγα Ποσειδώνα, προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε ζητήματα σχέσεων, αλλά και ρίχνοντας και κανένα καβγαδάκι. Έτσι, για εκτόνωση βρε αδερφέ....

Εξακολουθούν τα θέματα καριέρας και στόχων να μας βγάζουν το λάδι, καθώς έχουμε τη χειραγώγηση της κοινωνίας, οπότε και μαζί με τη συμπεριφορά του κάθε «ανώτερου» να μας περισσεύει, θέτονται όρια και περιορισμοί που μας εκνευρίζουν…

Παρ’ όλα τα γεγονότα όμως στη δουλειά μας, η έμφαση χρειάζεται να δοθεί στην οικογένεια. Αν και μας δυσκολεύει ότι επικρατεί σιγή ιχθύος από πλευράς γεγονότων…

Ερωτικά ενδέχεται να τα κάνουμε μαντάρα. Είτε επειδή κρατάμε σχέσεις για να’ χουμε να παίζουμε, είτε επειδή βρισκόμαστε σε καταστάσεις που έχουμε παραμυθιάσει τον εαυτό μας.

Το θετικό είναι πως μπορούμε να κάνουμε αποδράσεις. Να αναπτύξουμε τις θεωρίες μας, να αλληλεπιδράσουμε τις απόψεις μας με κόσμο, και να δούμε με αισιοδοξία τη ζωή, ακριβώς επειδή τη φιλοσοφούμε.

Απρόβλεπτα μεν κάποια πραγματάκια θα μας συμβούν, ουσιαστικά επειδή αδυνατούμε να καθίσουμε στα αυγά μας, αλλά πλανάται γενικώς κι ένα αλλοπρόσαλλο κλίμα σε αυτήν την πανσέληνο, το οποίο ξεγλιστρά και αποφεύγει να δηλώσει άμεση κατεύθυνση. Πέραν λοιπόν της ανάγκης για σταθερότητα, χρήματα, και όπως είπαμε και αισθήματα, τι μέλει γενέσθαι, έπεται στην προσωπική θεώρηση του καθενός.

Αυτογνωσιακά αφορά μία περίοδο εσωστρέφειας για να συνειδητοποιήσουμε τις βαθύτερες ψυχολογικές διεργασίες. Αναπροσαρμόζουμε σχέδια και στρατηγικούς στόχους, ενώ απαιτείται να φωτίσουμε ακόμα και τις πιο μύχιες πτυχές του εαυτού μας.

Να δείξουμε επιμέλεια χρειάζεται, και να μελετήσουμε όλα όσα έχουν για μας σημασία, αναπτύσσοντας μάλιστα τις δικές μας ατομικές θεωρίες, κόντρα στα συστήματα που βάλλονται συνεχώς εναντίων μας με τον κίνδυνο να μας καταπνίξουν... 
 ***
Ευτυχώς μας δίνονται και κάποιες περαιτέρω απαντήσεις στη σύγκριση του χάρτη της πανσελήνου με τον αστρικό της δίδυμο:
Είναι μια περίοδος που πραγματικά χρειάζεται να πιστεύουμε, μόνο τον δικό μας ηθικό κώδικα, γιατί οι μέρες έχουν παγίδες από παντού. Κοινωνικά ζούμε ψέματα, στις σχέσεις μας υπάρχουν πράγματα που βρωμάνε, με τα χρήματα να βρίσκονται σε θολό τοπίο, δίχως να μπορούμε να κάνουμε κινήσεις με τη σταθερότητα που θα θέλαμε.

Η σοβαρότητα μετατίθεται σε ταξίδια που θα αναγκαστούμε να κάνουμε, αλλά και σε μάθηση ή σπουδές στις οποίες θα τα βρούμε σκούρα.

Χρειάζεται προσοχή σε αντιπαραθέσεις, ώστε να αποφύγουμε το μένος που μπορεί να μας δελεάσει… Γιατί κάνουμε μεν υπομονή, υπομονή, αλλά θαρρούμε πως η πολύ υπομονή έχει και τα όρια της, και όταν θα εκλείψει, καλό είναι να προσέχουμε τα ξεσπάσματα…

Προσοχή σε υποσυνείδητες τάσεις που εθελοτυφλούν, καθώς είναι μία περίοδος που είναι δύσκολο να δούμε με καθαρότητα. Προσοχή τέλος χρειάζεται και σε τυχόν τσακωμούς στην οικογένεια, αλλά και στο έκρυθμο κλίμα που επικρατεί και μέσα στην καθημερινότητα μας, με ότι αυτή περιλαμβάνει. Ποιον θα μπορούσε να πάρει η μπάλα;

***

Το μέλλον προτάσσει αλλαγές. Κόψιμο με όλες τις μορφές εξουσίας μέσα μας που μας περιορίζουν, και οριοθέτηση ενός κώδικα αξιών, ενταγμένο στην ατομική μας θεώρηση και μόνο!

Επηρεάζει άμεσα περισσότερο τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους), τους γεννημένους κοντά στην 20η μοίρα, και τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, (Κριούς Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους), τους γεννημένους κοντά στην 26η μοίρα.

Χωρίς σαφώς να ξεχνάμε και τον επηρεασμό σε όσους έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, αλλά και τους προσωπικούς πλανήτες Ερμή, Αφροδίτη Άρη και Δήμητρα κοντά στις παραπάνω μοίρες.

.