Νέα Σελήνη 5 Μαΐου 2019 – Και αναλυτικά στα Ζώδια

«Πες μου την Αξία σου να σου πω  Ποιος είσαι»  

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται 2 παρά τέταρτο τα ξημερώματα της 5ης Μάη στη 15η μοίρα του Ταύρου και έχει ωροσκόπο Αιγόκερο.

Ευνοϊκή όψη με Ποσειδώνα, οριακά κοντά ο ωροσκόπος Αιγόκερος στον Πλούτωνα, με παράμερα τον Κρόνο να πλαισιώνουν δύσκολα τον Ερμή στον Κριό, και ο Πλούτωνας με τον Κρόνο να στριμώχνουν την Αφροδίτη επίσης στον Κριό, η οποία βρίσκεται θετικά υποσχόμενη προς την αντιπαράθεση του Δία από τον Τοξότη με τον Άρη από τους Διδύμους.


Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα αξιών. Τι είναι στη ζωή μας το πιο πολύτιμο για το οποίο αξίζει όλη μας την προσοχή και όλη μας την ταλαιπωρία ώστε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε; Ξεκινώντας από τώρα πρέπει να γίνει η βάση μας για όλο το επόμενο διάστημα. Η οικογένεια, η εργασία, ένας έρωτας, ο εσωτερικός μας δρόμος, ο Θεός;

Πάνω σε αυτό πρέπει να στηριχτούμε αναπτύσσοντας βαθιά πίστη. Γιατί μόνο τότε θα είμαστε ικανοί να αποδεχτούμε την αναγκαία μεταμόρφωση του εαυτού μας ώστε να μην «ιδρώνει» το αυτί μας κάθε φορά που τα μαντάτα δεν θα μας είναι ευχάριστα, ή θα σκεφτόμαστε πως περιορίζουν επικίνδυνα την ατομικότητα μας αλλά και τους στόχους που έχουμε βάλει στη ζωή.

Οι δράσεις μας όταν είμαστε σε σύγχυση γίνονται υπερβολικές κυρίως σε λεκτικό επίπεδο, ειδικά όταν ζορίζουν τα πράγματα και το μόνο πράγμα το οποίο μπορεί να μας κρατήσει σε μια υγιή βάση είναι η αγνότητα των συναισθημάτων μας, αλλά και η εσωτερική μας καθαρότητα και για να επέλθουν, πρέπει πρώτα να αδειάσουμε από τα σκουπίδια.

Ας πάρουμε αποφάσεις κι ας παλέψουμε για ότι πολυτιμότερο έχουμε σε αυτή τη ζωή. Ο αγώνας θα κρατήσει καιρό και θα μαίνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τα πράγματα. Τις περισσότερες φορές είναι εγωιστικός και μονόπλευρος λόγω παράλογων φόβων. Η σταθερή μας στάση όμως στην καθαρότητα των κινήτρων μας μπορεί να αποδείξει πως τις μάχες τις ζωής μας όποιες κι αν είναι, μπορούμε να τις κερδίζουμε χωρίς να λερωνόμαστε….

Υπάρχει ένα βλέμμα παντού που η ετυμηγορία του στιγμές στιγμές μπορεί να μας φαίνεται άδικη ή ακόμα και αμείλικτα σκληρή αλλά είναι καθόλα δίκαιη, και πάντα μας προσφέρεται από αυτήν ότι πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Επηρεάζει όλους όσους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους γεννήθηκαν ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες κοντά σε αυτή τη μοίρα.


Αναλυτικά:
Κριοί
Σταθερότητα μπορούν να σας δώσουν υλικά στηρίγματα αλλά κυρίως πόσο μετράτε την αξία σας σαν άτομο. Η πίστη πως όλα θα φτιάξουν στην πορεία παρά τα φαινόμενα είναι κάτι που θα σας βοηθήσει πολύ. Μεταμορφωτικές αλλαγές στην καριέρα σας με ευθύνες που θα τις συνοδεύουν σας ωθούν σε βιαστικές σκέψεις και συζητήσεις και ίσως να εκνευριστείτε έτοιμοι να κάνετε καυγά. Το άνοιγμα όμως των οριζόντων σας, η ισορροπία των συναισθημάτων σας και η αυτοπεποίθηση που μπορείτε να έχετε αυτό το διάστημα, πρέπει να σας κρατήσουν έξω από την παγίδα των αντιπαραθέσεων. Αν δεν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα μπορείτε να λύσετε τα θέματα χωρίς καυγάδες και σίγουρα με θετικότερα αποτελέσματα.

Ταύροι
Η μεγαλύτερη αξία για σας τώρα κρύβεται στις ικανότητες σας. Χρειάζεται να σταθείτε στιβαρά στη βάση του εαυτού σας και να αντιμετωπίσετε κάποιες υποσυνείδητες παραινέσεις που στερούνται ρεαλιστικής βάσης αλλά παραμένουν δικές σας, ως απόρροιες των κρυμμένων σας φόβων. Βάλτε νέους στόχους στη ζωή παρ’ όλα τα «φαντάσματα» και δεν θα χάσετε. Αν αγριέψετε κάπως για χρήματα ή ακίνητα λόγω διογκωμένων γεγονότων που ίσως προκύψουν, φροντίστε να λειτουργήσετε μεν παρορμητικά, αλλά με όπλο τη γλυκύτητα που σας διακρίνει, ακολουθώντας κυρίως το ένστικτο σας, παρά να διαλέξετε έναν άγριο θυμό που σας δελεάζει για ξεσπάσματα.  

Δίδυμοι
Στηριχτείτε στα όνειρα σας όπως και σε ότι έχετε πετύχει μέχρι τώρα. Συναλλαγές με χρήματα που εμπλέκουν φίλους με συζητήσεις γι’ αυτά σας φέρνουν σε άβολη θέση και χρειάζεται μέσα από τις σχέσεις σας μαζί τους να δράσετε με τους κατάλληλους ελιγμούς, ώστε να κατευνάσετε τελικά το τοπίο σε ότι προκύψει σχετικά, αλλά και στην καριέρα σας. Δραστικές κινήσεις – κατευναστικά. Ίσως ακούγονται αντίθετα αλλά δεν είναι, γιατί πρέπει να δείξετε τα συναισθήματα σας ως την ανθρώπινη πλευρά σας μεν, αλλά με δυναμική στάση και όχι δουλικότητα.

Καρκίνοι
Οι φίλοι, η κοινωνικότητα και οι επαφές σας έχουν μεγάλη σημασία για σας γιατί σας στηρίζουν και διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τη ζωή. Οι δυσκολίες θα επικεντρωθούν στις σχέσεις σας και καλό είναι να μην αναφέρετε ζητήματα της καριέρας σας μέσα σε αυτές τώρα και δημιουργήσετε ένταση. Άλλο οι σχέσεις, άλλο η δουλειά. Αν τώρα υπάρχει πρόβλημα συνεργατικότητας μέσα στην ίδια την εργασία σας χρειάζεται να δουλέψετε σκληρά γι’ αυτήν τη σχέση γιατί είναι δύσκολο το διάστημα. Αντιμετωπίστε τα πάντα χωρίς να κρύβεστε μοιραζόμενος τις ατομικές σας θέσεις.

Λέοντες
Οι στόχοι σας έχουν το διάστημα αυτό τον πρωτεύοντα ρόλο. Οι στόχοι σας αλλά και η καριέρα, από την οποία θα αποκομίσετε τα χρήματα που θέλετε έχοντας πίστη σ’ αυτήν και τα σχέδια σας. Στη καθημερινότητα της δουλειάς θα χρειαστεί να εργαστείτε σκληρά αντιμετωπίζοντας μάλιστα αντίξοες συνθήκες, προσέχοντας μην ξεσπάσετε την ένταση που έχετε σε φίλους και αγαπημένους. Ίσως μια λύση θα’ ταν ή φυγή για λίγο με γεύση έρωτα ώστε να περάσει η ένταση, ή με κάποιο πρόσωπο που είναι «σπαθί» και το αγαπάτε μια και θα μπορούσε να σας χαλαρώσει με την παρουσία του.

Παρθένοι
Σε σπουδές, μάθηση ή αποδράσεις βρίσκεται η δύναμη σας  έχοντας συμπαραστάτη ένα πρόσωπο που είστε δεμένοι και πιστεύετε στη σχέση που έχετε μαζί του. Ερωτικά υπάρχουν δυσκολίες αλλά και για καιρό ακόμα γιατί βιώνετε στον τομέα αυτό ολοκληρωτικές αλλαγές. Ένταση που θα προκύψει στο οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να αντιμετωπιστεί με βαθιές εξομολογήσεις ή απλά, με το να «βάλετε» βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα κι αν αυτό δεν σας αρέσει…

Ζυγοί
Η ασφάλεια για σας αφορά το ότι στηρίζεστε στα χρήματα των άλλων ή, στην ψυχανάλυση σας (αν κάνετε). Όποιο απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει βελτιώνει την καθημερινότητα σας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τη εργασία σας. Στο σπίτι συμβαίνουν αναμοχλεύσεις τις οποίες εξετάζετε και συζητάτε με ανθρώπους που νιώθετε δεμένοι. Προσέξτε στις επαφές σας λόγια που δεν παίρνονται πίσω έχοντας κατά νου πως οι σχέσεις δεν πρέπει να χαλάνε από δυο φευγαλέες λέξεις που πετιούνται «χαλαρά» στον αέρα. Εκμυστηρευτείτε τα συναισθήματα σας όπως και τι πραγματικά θέλετε από τις σχέσεις που έχετε στη ζωή σας, κι αφήστε την επιφάνεια έξω από αυτές για ανθρώπους που δεν τρέφετε βαθιά συναισθήματα.

Σκορπιοί
Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις έχουν τη μεγαλύτερη αξία για σας τώρα. Οι «άλλοι», με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Μπορείτε το διάστημα αυτό να ζήσετε «ονειρικά» μέσα από έναν έρωτα, να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας ανανεώνοντας τη  σχέση μαζί τους ή, να δημιουργήσετε κάτι για το οποίο θα νιώθετε υπερήφανοι, εκπληρώνοντας μια βαθιά σας επιθυμία! Επικοινωνιακά θέματα ή γραπτά θα απασχολήσουν πολύ το νου σας. Ένταση για χρήματα χρειάζονται προσοχή βάζοντας τη διπλωματικότητα σας σε εφαρμογή αλλά με έναν δυναμικό τρόπο (ξέρετε εσείς,) ώστε να διευκολύνετε ζητήματα καθημερινότητας ή που θα έχουν όφελος στη δουλειά σας.

Τοξότες
Εργασιομανία και σοβαρές βάσεις στη δουλειά σας το μήνυμα των ημερών. Κάποια μακροχρόνια ζητήματα σε σχέση με χρήματα σας προβληματίζουν αλλά πρέπει να σταθείτε στο ύψος σας και να μην «πουληθείτε» ως προς τις αξίες σας, ακόμα κι αν συζητήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, ή τα παιδιά σας, σας δημιουργούν πιέσεις για το θέμα. Προσέξτε τις εντάσεις με το σύντροφο θυμίζοντας του με ειλικρίνεια τι νιώθετε γι’ αυτόν γιατί οι σχέσεις κρατάνε και ηρεμούν όταν παρά τα ζητήματα που προκύπτουν, δεν ξεχνάμε ποτέ την αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Αιγόκεροι
Παιδιά, έρωτες, δημιουργία. Αυτά αξίζουν για σας και αυτό είναι και το κίνητρο σας στον αγώνα σας στη ζωή. Είναι δύσκολο το διάστημα των τελευταίων χρόνων μια και υποβάλλεστε σε ολική μεταμόρφωση. Αυτός δεν είναι λόγος να ξεσπάτε στην οικογένεια σας, αλλά ούτε και στον εργασιακό σας χώρο όταν τα πράγματα ζορίζουν. Θυμηθείτε και έχετε κατά νου πως στο σπίτι σας πρέπει να βασίζεστε. Όχι φορτώνοντας τους αγαπημένους με τα δικά σας, αλλά παίρνοντας δύναμη από την όμορφη οικογένεια που έχετε, που πάντα θα είναι εκεί για σας ως το λιμάνι σας...

Υδροχόοι
Παρ’ όλες τις τάσεις ανεξαρτησίας σας οι άνθρωποι που εμπιστεύεστε είναι το καταφύγιο σας ή, το σπίτι σας ή, ο χώρος στον οποίο αισθάνεστε προστατευμένοι μέσα σας. Προσέξτε να μην είστε εριστικοί με το κοντινό περιβάλλον και τους συγγενείς κάθε φορά που αυτά που ακούτε δεν σας αρέσουν γιατί έχετε πολύ μεγάλο υποσυνείδητο βάρος για πράγματα που αλλάζουν ολοκληρωτικά μέσα σας. Πράγματα όμως, που δεν είστε σε θέση προς το παρόν να συνειδητοποιήσετε. Φίλοι, έρωτες και παιδιά επίσης δεν είναι εκεί για τα ξεσπάσματα σας αλλά για να τους εμπιστεύεστε, για να εξομολογείστε πότε πότε αυτά που κουβαλάτε, ή απλά για να ακούτε τα δικά τους…

Ιχθείς
Συγγενείς, επαφές, μετακινήσεις σας δίνουν ζωή. Σας κάνουν να πιστεύετε πιο πολύ στον εαυτό σας κάτι που πραγματικά έχετε ανάγκη. Αλλάζει οριστικά το σκηνικό στην κοινωνική σας ζωή και στους φίλους κάνοντας σας να σκέφτεστε αν άξιζαν στο παρελθόν πολλά πράγματα τα οποία κάνατε γι’ αυτούς. Χαράξτε έναν δρόμο με τις δικές σας ατομικές αξίες και μοιραστείτε με την οικογένεια σας όλα όσα πιστεύετε, προσπαθώντας να μην υποκύπτετε σε τυχόν εντάσεις. Δεν μπορούν να είναι ποτέ τα πράγματα όπως τα περιμένετε, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνονται καλύτερα αν προσαρμόζεστε εσείς στις καταστάσεις οι οποίες αλλάζουν συνεχώς...