Πανσέληνος Μαΐου – Σκάψε μέσα σου βαθιά και «κοίτα»


Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 19 Μαΐου 11 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην 28η μοίρα του άξονα Σκορπιού – Ταύρου και έχει ωροσκόπο 17, 40 Αιγόκερου.

Οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις έχουν αίτια που προκαλούνται από βαθιές εμμονικές και κρυψίνους καταγραφές, τη στιγμή που απαιτείται από τη ζωή και το περιβάλλον μας να επιδείξουμε αυτοκυριαρχία και να πατήσουμε γερά στα πόδια μας.

Με το άγγιγμα του Ερμή οι σκέψεις και τα λόγια μας πρέπει να αφορούν πρακτικές λύσεις στα ζητούμενα, ώστε να αντεπεξέλθουμε στην παραπάνω αντίφαση, χωρίς να προσκολλούμαστε σε παρελθοντικά δεδομένα που δεν μας ευνοούν.

Με σταθερή οπτική στους στόχους που έχουμε θέσει ο Ωροσκόπος Αιγόκερος παρέα με τον Κρόνο μας ζητά η στρατηγική που θα εφαρμόσουμε να περιλαμβάνει ηθελημένους αυτοπεριορισμούς, και όχι αποδοχή των περιορισμών των άλλων.

Μια δική μας μεταμόρφωση καθίσταται αναγκαία για να τα καταφέρουμε στις προκλήσεις της ζωής, που βλέπουμε πως μέρα με τη μέρα διαμορφώνονται διαφορετικά από το πως έχουμε συνηθίσει, ή υπολογίσει μέχρι τώρα.

Μπορούμε να εστιάσουμε στα συναισθήματα μας και να ψάξουμε να βρούμε βαθιά μέσα μας τι πραγματικά μας φταίει, με το εξάγωνο της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα, που δεν έχει να κάνει με τα εξωτερικά, αλλά με τη δική μας θεώρηση των πραγμάτων εξαιτίας βαθύτερων (το πιο πιθανό) διαστρεβλωμένων καταγραφών που σήμερα όμως μας κινούν.

Οι δεσμοί πάνω στον άξονα του ωροσκόπου δηλώνουν πως οι στόχοι μας συμπράττουν με την γενική εξέλιξη των πραγμάτων, και χρειάζεται να αγωνιστούμε γι’ αυτούς με όλες μας τις δυνάμεις.


Ξαφνικές αλλαγές στα συναισθηματικά μας, φέρνει η συνάντηση της Αφροδίτης με τον Ουρανό στον Ταύρο, οι οποίες ενδέχεται να μας ταρακουνήσουν.

Η ανάληψη των ευθυνών μας προσανατολίζεται και πάλι στο πως αισθανόμαστε οι ίδιοι με τον Άρη στον Καρκίνο σε δυσαρμονική όψη με τον Χείρωνα από τον Κριό, που μας επιβεβαιώνει πως γίνεται πλέον απαιτητή.

Το πως νιώθουμε, επηρεάζει τους γονείς μας, αλλά και όλα γενικότερα τα άτομα που αποτελούν την οικογένεια μας, που δεν δύνανται να βλέπουν με την δική μας οπτική τα πράγματα, οπότε χρειάζεται να αγωνιστούμε με σύνεση για να αποφύγουμε τις εντάσεις, και να καταφέρουμε να λύσουμε τελικά τα προβλήματα.

Πως όμως θα λύσουμε των άλλων, αν πρώτα δεν εμβαθύνουμε να λύσουμε τα δικά μας;

Το σύμπαν «ουρλιάζει» για την μεταμόρφωση μας. Τα πράγματα άλλαξαν, και δεν μπορούμε να μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν, αλλά ούτε πια και στις εμμονές μας…

Χρειάζεται να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο και να δούμε τα πραγματικά μας κίνητρα, και κατόπιν να πορευτούμε με τους ανθρώπους μας ως νέος, μεταμορφωμένος άνθρωπος, έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις, επιδεικνύοντας σταθερή στάση και ανάλογη μακροπρόθεσμη δράση.

Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να φέρουμε εις πέρας! Σταθερότητα, συνδυασμένη με σιγουριά, και εσωτερική δύναμη!

Επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, και όλους όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 28η μοίρα.