ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΣΤΡΟΓΝΩΣΙΑΣ»

Οι αναρτήσεις της Αστρογνωσίας που βρίσκονται στις σελίδες αριστερά στα «ΑΡΘΡΑ» χωρισμένες σε θέματα αποτελούνται κυρίως από τρία ήδη γραπτών:

1.Αυτά που ερμηνεύονται με την κλασική αστρολογία και τον ψυχολογικό της επηρεασμό.

2.Όσα έχουν να κάνουν με διαπιστώσεις – συνειδητοποιήσεις γι’ αυτήν από την μέχρι τώρα πορεία μου εξετάζοντας την.

3.Αυτά που αναφέρονται σε μια ερμηνεία καθαρά εσωτερική «Μαθητείας» στη ζωή, και τη βοήθεια για την πορεία μας προς την εξατομίκευση, και την εσωτερική Πνευματική μας εξέλιξη.

Από την αρχή της ενασχόλησης μου με την Αστρολογία -όσον αφορά τη φοίτηση μου στη σχολή «ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ»- δεν ήταν (και εξακολουθεί να μην είναι) ο μοναδικός μου στόχος να γίνω Επαγγελματίας Αστρολόγος και να κοιτάξω να βιοπορίζομαι από αυτήν, αλλά η έρευνα όσων αφορούν την Εσωτερικότητα. Αντιλήφθηκα ότι μέσα από αυτήν ερχόμαστε σε επαφή με μια Αρχετυπική Γλώσσα Συμβόλων που περιέχουν:

1.Την εξωτερική ζωή και τα γεγονότα που φέρνουν στο δρόμο μας που αφορούν   τη Φυσική Ζωή.

2.Την συναισθηματική μας κατάσταση ψάχνοντας για τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης σε ψυχολογικό επίπεδο που αφορά την Αστρική – Συναισθηματική μας Ζωή.

3.Βοήθημα για να ανακαλύπτουμε και να αντιλαμβανόμαστε «πως» η ζωή μας φυλακίζει στην ύλη, και να προσπαθούμε όσο μπορούμε με τις δυνάμεις μας να μην υποκύπτουμε, που αφορά τη διαχείριση της Νοητική μας Ζωής.

4.Τρόπους διαχείρισης για τη συνέχεια, την Ψυχική μας Ζωή, ώστε να βρίσκουμε  πως να βαδίζουμε με ασφάλεια παρά την ύλη και τα συμβάντα της, ταυτόχρονα με μια Εσωτερικότητα που θα κάνει τα εξωτερικά κατ’ αρχήν ποιοτικότερα, ενδιαφέροντα, αλλά και μια εξέδρα λειτουργίας μας που Βάση της θα έχει το Εσωτερικό δηλαδή την Ψυχή μας, η οποία θα είναι η κυρίαρχη έννοια μας.

5.Τέλος τρόπους να αναπτύσσουμε την εσωτερική μας θεώρηση για το ποιοι πραγματικά Είμαστε «εκμεταλλευόμενοι την ύλη», άρα τα αστρολογικά «φαινόμενα» που αφορούν την Πνευματική μας ζωή. Εδώ είναι η πραγματική «αρένα μαθητείας» μας, που αν «προβιβαζόμαστε» σωστά από τάξη σε τάξη περνώντας σταδιακά στα εσωτερικά επίπεδα, δρώντας με επίγνωση στα έξω από τα εσώτερα, κάνοντας μας να μπορούμε σιγά-σιγά να βιώνουμε το ποιοι Είμαστε στην ουσία, δηλαδή το Πνεύμα μέσα μας, αλλά και μέσα στα πάντα, άρα και την Αληθινή Ζωή.

Καταλαβαίνουμε γενικότερα μετά απ’ όλα τα παραπάνω πως μας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούμε καλύτερα από τη Βάση του εαυτού μας που στο εδώ πεδίο αποτελεί την ορθή διαχείριση της θέσης του Ήλιου μας στη ζωδιακή περιοχή την οποία γεννηθήκαμε. Γιατί όλα στο ωροσκόπιο θα πρέπει να φτάσουν να κατευθύνονται από αυτόν ως τον «Διοικητή», (εμάς, από ένα άλλο επίπεδο συνείδησης) με τους υπόλοιπους πλανήτες (τον καθένα στον τομέα του,) να εργάζονται για τον δικό του σκοπό (τον δικό μας «Πραγματικό Σκοπό») που είναι «η λάμψη» του με τα ανώτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ζωδίου.

Ένας Δάσκαλος μας Αστρολογίας μας ανέφερε παλαιότερα πως η συνειδητότητα βρίσκεται εκτός χάρτη και θα συμφωνήσω. Αλλά και μόνο το γεγονός πως ενώ είναι εκτός εμείς αυτό το συνειδητοποιούμε δείχνει πως κομμάτι της, που έχει την επίγνωση του «ήδη βρίσκεται» εκτός χάρτη αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και εδώ, στην ύλη. Άρα ο ίδιος αυτός χάρτης θα μπορούσε να φτάσει να κατευθύνεται κάποια στιγμή μόνο από αυτό το μέρος οπότε οφείλουμε να το αναπτύξουμε στον ανώτερο βαθμό του μέσω του Ήλιου μας, και με αυτό να ζούμε και να κατευθύνουμε (τους κατώτερους – υπόλοιπους φορείς), τους Πλανήτες, που δεν έχουν αυτούσιο δικό τους Φως, οπότε και όλη τη ζωή μας. Γιατί η Συνείδηση μας, είναι αυτός ο Ήλιος που πρέπει να λάμψει ως η «αληθινή μας» συνείδηση μη επηρεαζόμενη από κανέναν άλλον πλανήτη ή καταστάσεις του χάρτη. Τότε όλα τα υπόλοιπα (αστρολογικά) σώματα θα γίνουν απλά ο τρόπος να λειτουργούμε εδώ, «το συνειδητό μας προσωπείο», η εξέδρα  του Ήλιου έχοντας τη δική του Επίγνωση ως Βάση μας.

«Μας τρώει η Σελήνη» είχε επίσης πολύ ορθά πει, αλλά από την άλλη έχει λεχθεί αλλού πως η Σελήνη είναι και η Ψυχή μας, όμως ως άνθρωποι δεν λειτουργούμε από το Ψυχικό επίπεδο οπότε είχα αρχικά σαστίσει. Χρειάστηκε και χρειάζεται πολύ ακόμα για να κατανοήσω πλήρως τα νοήματα κι αμφιβάλλω μάλιστα αν το καταφέρω σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου ακόμα κι αν την περάσω μελετώντας. Είναι τόσο άπειρα αυτά που φανερώνονται και έχουν τη δυνατότητα να φανερωθούν….

Για τον άνθρωπο που η οπτική του σταματά στην εξωτερική ζωή σαφώς τα λεγόμενα μου δεν σημαίνουν τίποτα. Είχα όμως την Τιμή, τη χαρά και την τύχη (;;;) να ξεκινήσω την πορεία μου από τον Εσωτερισμό πριν από 20 χρόνια οπότε βίωσα η ίδια πως υπάρχει εσώτερο κομμάτι μέσα μας που δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο που γνωρίζουμε και ζούμε. Αυτό που χρειαζόταν να κάνω λοιπόν εξαιτίας της παρακαταθήκης που κατείχα, ήταν πρώτα να δω αν αυτά που έχω ήδη αντιληφθεί, βιώσει, ζήσει και συνειδητοποιήσει «χωράνε», ή «εξηγούνται» αν θέλετε σε ένα Αστρολογικό πλαίσιο. Μου φαινόταν πολύ «περιοριστικό», αλλά στην πορεία διαπίστωσα πως με ότι κι αν ασχοληθείς, το ερμηνεύεις πάντα από εκεί που «είσαι τελικά ο ίδιος»…

Όταν βλέπεις και είσαι μόνο έξω, ερμηνεύεις τα πάντα με αυτόν τον «εξωτερικό» τρόπο. Αλλά όταν σε ενδιαφέρει «το μέσα», ή ήδη έχεις κάνει κάποια βήματα «μέσα», η ερμηνεία σου μοιραία δεν αφορά μόνο την εξωτερική ζωή αλλά και την πορεία της συνειδητότητας που την περιλαμβάνει, και που τελικά εξελίσσεται σε σύμπραξη με το εξωτερικό σκηνικό. Όλα αυτά γιατί στην ουσία της όλη η ύλη διαπίστωσα, πως δεν είναι τίποτε άλλο από μία αντανάκλαση όπως καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα, της εσωτερική μας θεώρησης.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε μας γιατί στηριζόμαστε στο «κορμάκι» μας μόνο, ή γενικότερα σε «ένα εγώ» και τι έχει καταφέρει, ή πως μας βλέπουν οι άλλοι μέσα από αυτό. Και το κάνουμε όλοι οπότε αυτό το «εγώ» αποτελεί το «μέσα μας», κι αυτό «αντανακλάται» και ως «ο κόσμος» για μας, έξω από εμάς. Αν εσωτερικά έχουμε την επίγνωση πως «δεν είμαστε μόνο το κορμάκι μας» αλλά και κάτι άλλο, τότε τα πάντα ερμηνεύονται για τα «έξω» κάτω από αυτό το πρίσμα.

Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει άλλη τέτοιου είδους προσέγγιση ή ερμηνεία αλλά είναι το λιγότερο που μ’ ενδιαφέρει. Κατανοώ πως υπάρχουν άπειρα να μας εξηγήσει η Αστρολογία και η απόπειρα μου είναι η μόνη μου έννοια. Σαν Κριός βέβαια δικαιολογείται, μια και αν δεν το κάνει ένας Ήλιος στον Κριό, ποιος άλλος Ήλιος θα μπορούσε να το δοκιμάσει;